Дисциплинарната комисия на УЕФА се произнесе по инцидента в мача

...
Дисциплинарната комисия на УЕФА се произнесе по инцидента в мача
Коментари Харесай

Съдия, скандализирал мача от ШЛ между ПСЖ и Истанбул ББ, отнесе сериозно наказание

Дисциплинарната комисия на УЕФА се произнесе по случая в мача от груповата фаза на Шампионската лига сред Пари Сен Жермен и Истанбул ББ.

Европейската футболна централа стартира дело против помощник-рефера Октаивян Совре и аварийния съдия Себастиан Колцеску. В резултат на производството Колцеску бе отхвърлен от работа в мачове под егидата на УЕФА до края на сезона, т.е. до 30 юни 2021 година. Совре се размина единствено с порицаване. Освен това съдиите ще би трябвало да завършат специфична просветителна стратегия до 30 юни.

Мачът, който се организира на 8 декември 2020 година, беше спрян в 16-ата минута. Треньорът на Истанбул Пиер Уебо изрази възмущението си от думите на един от румънските рефери, който назова футболиста " негро ". В резултат на това и двата тима напуснаха терена, а срещата завърши на идващия ден (ПСЖ завоюва с 5:1).

УЕФА означи, че и двамата арбитри са нарушили " задължението да се държат по отговарящ метод ", само че са почтени по силата на обвиняването за " расизъм и друго дискриминационно държание ". Дисциплинарният орган на централата се съгласи с инспектора по нравственос и дисциплинираност, че съдиите би трябвало да бъдат уместно подготвени да вземат по-добри решения при избора на език и думи за връзка.

Освен това Уебо получи наказване от един мач под егидата на УЕФА поради неспортсменско държание.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР