Дисциплинарната комисия към БФС готви сериозни санкции за Левски и

...
Дисциплинарната комисия към БФС готви сериозни санкции за Левски и
Коментари Харесай

Наказват сурово Левски и Ботев

Дисциплинарната комисия към БФС готви съществени наказания за Левски и Ботев (Пловдив). Причината е държанието на част от почитателите на двата тима по време на дуела на стадион " Георги Аспарухов " в неделя, приключил при тъждество 1:1. По всяка възможност дисципът ще затвори един бранш на " Герена ", както го направи след дербито с ЦСКА (1:1) - още веднъж поради изстреляни сигнални ракети, само че не е изключено и за по-тежка глоба с мач пред празни трибуни. Двубоят с Черно море (1:0) беше със затворен бранш Б, само че в този момент за семейството на Локо Пд може да се изолира част от централния бранш А, написа " Тема спорт ".

Със сигурност сините ще олекнат със сериозна сума. Очаква се през днешния ден ДК да разгласи решенията си.

На почивката на дуела пристрастеностите сред част от последователите на Левски в бранш А и тези на Ботев в клетката ескалираха. От централната естрада полетяха сигнални ракети към бранша за посетители. Част от жълто-черните последователи пък се събраха към оградата и се пробваха да я разбият. Моментално кордон от служители на реда се подреди пред бранш Г, което потуши напрежението и не се стигна до огромни ексцесии. В началото на второто полувреме пък униформените навлязоха в бранш А и изместиха към централната част почитателите на Левски, с цел да обособят буферна зона. Канонада сред сини последователи и бултрасите има на всеки мач на " Герена ". Въпреки това охранителите очевидно не вършат нужното да ги предотвратят.

Ботев Пловдив осъди остро дейностите на почитателите на Левски и бездействието на органите на реда. " Ръководството на Ботев осъжда престъпните прояви на шепа самозабравили се " последователи " на Левски, като оставаме в очакване на обществен отговор на нашите въпроси както от органите на реда, по този начин и от управлението на домакините ", гласеше част от декларацията на жълто-черните.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР