Дистрибуцията 19.04 идва с интерфейс GNOME 3.32 и ядро Linux

...
Дистрибуцията 19.04 идва с интерфейс GNOME 3.32 и ядро Linux
Коментари Харесай

Нова версия на Ubuntu излиза през април

Дистрибуцията 19.04 идва с интерфейс GNOME 3.32 и ядро Linux 4.20

Поредна версия на Ubuntu влиза скоро в стадий на бета проби (източник: TechNews.bg)

Canonical работи интензивно по последваща версия на операционната система с отворен код Ubuntu. Известна като Disco Dingo, версия 19.04 се чака да стане налична за потребителите на 18 април.

В момента Ubuntu 19.04 е на стадий, в който са замразени настоящите промени. Това значи, че разработчикът няма да прибавя нови функционалности в системата, а единствено ще тества и отстранява неточности.

Новата версия идва с графичен интерфейс GNOME 3.32 и ядро Linux 4.20. Това е дистрибуция с 9-месечен цикъл на поддръжка, която не е предопределена за възобновяване на сериозно значими системи.
още по тематиката
Публична бета версия на Ubuntu 19.04 ще излезе на 28 март. Ако в процеса на бета-тестване бъдат открити неточности, кандидат-финална версия на системата ще стане налична на 11 април.

Canonical приготвя редица нови благоприятни условия в Ubuntu 19.04, само че цялостният им лист към момента не е оповестен. По-рано се появиха информации, че дистрибуцията ще употребява настояща версия на файловия управител Nautilus под номер 3.30, до момента в който Ubuntu 18.04 и 18.10 работят с версия 3.26.

Освен това, Disco Dingo ще предложи усъвършенствани благоприятни условия за ръководство на обновяването на ядрото без презареждане на системата. Подобна опция се появи за първи път в Ubuntu 18.04 LTS.

Очакват се също интеграция с Android, усъвършенствания в Snap пакетите и превключване на прозорци с Alt+Tab, промени в центъра за приложения по сходство на macOS App Store и други нововъведения.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР