Дистанцията между ГЕРБ-СДС и „Има такъв народ“ е минимална, сочи

...
Дистанцията между ГЕРБ-СДС и „Има такъв народ“ е минимална, сочи
Коментари Харесай

„Тренд“: Минимална е дистанцията между ГЕРБ-СДС и ИТН

Дистанцията сред ГЕРБ-СДС и „ ИТН “ е минимална, сочи изследване на „ Тренд “ по поръчка на " 24 часа ". То е направено в интервала 11-18 юни.

Сред деклариралите, че ще гласоподават на предварителните парламентарни избори 21,7% декларират поддръжката си за ГЕРБ-СДС, а 20,2% - за Има Такъв Народ. Българска социалистическа партия остава на трета позиция с 16,1%.

Битката за четвъртото място е сред „ Демократична България “ и Движение за права и свободи. Според „ Тренд “ четвърта политическа мощ ще бъде точно Демократична България с 11,2% поддръжка, а Движение за права и свободи остава на пета позиция с 10,9%.

„ Изправи се! Мутри вън! “ е с тъкмо 5% поддръжка, а под чертата за момента остават „ Български патриоти “ с 3,9%.

48% знаят за кого ще гласоподават, 22% означават, че няма да гласоподават, а 30% се двоумят.

Сред интервюираните 81% са декларирали, че знаят за кой ще дадат своя глас, а 19% се двоумят.

Месец след началото на работата на служебния кабинет 35% от българите дават позитивна оценка, до момента в който 42% - негативна. При оценката на президента се следи спад на отрицателните настройки за работата му – от 40% през април до 32% през юни.

Проучването на „ Тренд “ е по поръчка на " 24 часа ", отдадено е на настройките на българите по отношение на идните предварителни парламентарни избори. Проучването е осъществено в интервала сред 11 и 18 юни посредством изявленията " лице в лице " измежду 1003 души.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР