Дисплеят е най-крехката и чуплива част на всеки смартфон. Понякога

...
Дисплеят е най-крехката и чуплива част на всеки смартфон. Понякога
Коментари Харесай

Motorola работи по дисплей, който се лекува сам

Дисплеят е най-крехката и чуплива част на всеки смарт телефон. Понякога даже изпускане от няколко сантиметра височина върху масата може да донесе неприятни последствия. Срещата на стъклото на екрана с ключовете в джоба също може да завърши с драскотини, които скапват типа на устройството.

Nokia се завръща със смарт телефон от висок клас

Джаджа трансформира смарт телефона в клинична лаборатория

Motorola работи по решаването на този проблем. Компанията е подала документи за патентоването на екран, който може да се лекува самичък, оповестяват Engadget и AndroidAuthority.

Смартфоните още веднъж желаят да станат настолни компютри

Юбилейният iPhone ще бъде доста по-скъп

Новият екран заменя обичайното стъкло с полимер. Според компанията той "помни формата " си и може да я възстановява при нагряване. Патентът разказва и съществуването на термични детайли в покритието, които се нагряват и "лекуват " наранената повърхнина. На доктрина това значи, че ще е допустимо екранът на бъде "лекуван " и благодарение на телесна топлота или спомагателен нагряващ се панел.

Motorola показва в документите, че технологията ще се оправя с множеството драскотини и даже пукнатини. При по-сериозни пострадвания обаче, тя няма да може да възвръща покритието изцяло. Все отново, то ще наподобява много по-добре и ще може да се употребява въпреки и с белези. За страдание, създаването е към момента в ранна фаза и няма гаранция, че Motorola ще реши да я вкара в произвеждане. Все отново, вярата остава, че в бъдеще екраните на мобилните телефони ще са по-устойчиви на всекидневието.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР