Дисниленд в Париж, най-голямата туристическа атракция в Европа, от събота

...
Дисниленд в Париж, най-голямата туристическа атракция в Европа, от събота
Коментари Харесай

"Дисниленд" в Париж става ваксинационен пункт

" Дисниленд " в Париж, най-голямата туристическа атракция в Европа, от събота ще бъде хазаин на място за всеобща имунизация против COVID-19 в своя конгресен център, заяви Агенция Франс Прес, представена от „ Франс 24 “.

Решението идва на фона на устрема на Франция да форсира процеса наимунизация, оповестиха публични представители.

Увеселителният парк бе затворен от 30 октомври, като остави без работа 17 000 чиновници.

Първоначално се планираше " Дисниленд " още веднъж да приема гости на 2 април, само че утежняването на епидемиологичната картина във Франция наложи отлагането.

Мястото за имунизация ще се обитава отвън увеселителния парк в " Нюпорт Бей Клуб ", конгресен център наоколо до хотелския комплекс. То ще се ръководи от локалните управляващи и районната здравна работа ARS и ще бъде отворено единствено през почивните дни, до момента в който други френски пунктове за имунизация постоянно затварят в неделя.

Целта е да се ваксинират най-малко 1000 души дневно, защото Франция се стреми да сложи най-малко една доза от имунизациите против COVID-19 на 20 млн. души доникъде на май.

По данни на здравното министерство към вторник Франция е сложила първа доза на близо 12,8 млн. души или на 19% от популацията на страната.

Глобалната група „ Дисни “ редуцира 32 000 работни места в тематичните си паркове по целия свят до края на първото тримесечие на 2021 година, най-вече в Съединени американски щати поради въздействието на ковид.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР