Disney“ подаде иск срещу губернатора на Флорида Рон ДеСантис, твърдейки,

...

Този ход е последният „залп“ във все по-ожесточената битка между Disney и ДеСантис, кандидат за президент на републиканците през 2024 г. Той заклейми Disney като „woke” корпорация - призив, целящ да се хареса на десните му поддръжници.

В иска, подаден във федера?06:50:33" class="attachment-post-thumbnail size-post-thumbnail wp-post-image" alt="Disney“ подаде иск срещу губернатора на Флорида Рон ДеСантис, твърдейки," onerror="this.src='https://novini247.com/news.jpg?4'"/>

Коментари Харесай

Disney съди губернатора на Ф | BGNES

„ Disney “ подаде иск против губернатора на Флорида Рон ДеСантис, потвърждавайки, че поемането от администрацията му на региона на тематичния парк е част от " целенасочена акция за държавно възмездие " поради опълчването му на закон, забраняващ разискването на хомосексуалността в учебните заведения, съобщи Агенция Франс Прес.

Този ход е последният „ залп “ във все по-ожесточената борба сред Disney и ДеСантис, претендент за президент на републиканците през 2024 година Той жигосах Disney като „ woke ” корпорация - апел, целящ да се хареса на десните му поддръжници.

В желае, подаден във федерален съд във Флорида, са посочени имената на ДеСантис и други членове на администрацията на консервативния губернатор.

" Целенасочената акция на държавни репресии - проведена на всяка стъпка от губернатора ДеСантис като наказване за предпазената тирада на Дисни - в този момент заплашва бизнес интервенциите на Дисни, заплашва икономическото му бъдеще в района и нарушава конституционните му права ", се споделя в него.

Миналата година Disney си навлече гнева на губернатора, откакто разкритикува закон, забраняващ учебните уроци по полова ориентировка и полова еднаквост.

През февруари ДеСантис пое контрола над самоуправляващия се регион на Walt Disney World и намерено размишлява за повишение на налозите на компанията, за налагане на видимо наказателни инспекции за сигурност или даже за създаване на затвор до тематичния парк.

Назначената от ДеСантис комисия гласоподава за преустановяване на споразуменията, които даваха на Disney ефикасни пълномощия за самоуправление в големия му комплекс край Орландо, в който работят 75 000 души и който притегля 50 милиона гости годишно.

Фирмата желае от съда да анулира правните ходове на ДеСантис и да ги разгласи за противозаконни и неприложими.

Disney съобщи, че с помощта на размера и ресурсите си е в положение да предприеме сходни дейности, и призна, че доста по-малки компании не биха могли да се опълчват на координирана щатска акция. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР