Disney е истински властелин на световния бокс-офис с всички франчайзи,

...
Disney е истински властелин на световния бокс-офис с всички франчайзи,
Коментари Харесай

Box-office: Филмите на Disney и Pixar, които ще гледаме следващите две години

Disney е същински владетел на международния бокс-офис с всички франчайзи, които студиото създава във впечатляващи количества. Освен филмите на Marvel, които ви представихме преди време, именитото студио е подготвило и голям брой анимации и игрални версии на остарели свои класики, които ще можем да гледаме през идващите две години. Ето и кои са те:

1 Малката нимфа

През май 2023 години един от най-големите и обичани шлагери на Дисни - Малката нимфа ще се завърне на екран в не по-малко впечатляваща и пленителна игрална версия, която дава обещание незабравимо преживяване в киносалоните. Първият филмов откъс на Малката нимфа към този момент „ взриви “ интернет пространството със спиращите си дъха фрагменти и впечатляваща визия, пренасяйки аудиторията във вълшебния свят на една от най-иконичните героини на Дисни – русалката Ариел. Гмурваме се в дълбините с Малката нимфа от 26 май единствено в кината на 2D, 3D и IMAX 3D, в дублирана и субтитрирана версия.

2 Стихии

Юни 2023 ни следва среща с същински Стихии. Действието на кино лентата се развива в град, в който представителите на огъня, водата, земята и въздуха живеят дружно. Главните герои са Амбър, която е мощна и огнена млада жена и Уейд, който е занимателен, само че малко отстъпчив и носещ се по течението юноша. Режисьорът Питър Сон (Добрият динозавър) споделя персоналното си ентусиазъм за Стихии – история на имигранти, преследващи фантазиите си в цветни светове, където езиците и културите се сплотяват. Развихряме се със Стихии на 16 юни 2023.

3 Муфаса: Цар Лъв

През 2024 се завръщаме в саваната с Муфаса: Цар Лъв – игрална предистория на ненадминатата класика на Дисни Цар Лъв. Чрез поредност от ретроспекции – обичаните Рафики, Тимон и Пумба описват историята на едно малко лъвче – ще разберем по какъв начин младият Муфаса се трансформира във великия цар на Лъвските земи, който познаваме. Режисьор на кино лентата е награденият с „ Оскар “ Бари Дженкинс (Лунна светлина).  

4 Снежанка

През 2024 ще имаме неповторимата опция да изживеем още една от емблематичните анимационни класики на Дисни във впечатляваща игрална версия – Снежанка. В ролята на младата принцеса Снежанка влиза Рейчъл Зеглър, която направи своя актьорски дебют в отличения с голям брой награди и номинации Уестсайдска история на Стивън Спилбърг, а като злата кралица ще забележим Жената знамение Гал Гадот. Режисираният от Марк Уеб (Невероятният Спайдърмен) филм ще включва няколко нови песни, дело на награденото с „ Оскар “, „ Тони “ и „ Грами “ дуо Бендж Пасек и Джъстин Пол.

5 Чуден свят

Чуден свят ще ни води на странствуване през времето и пространството до място, изтъкано от безчет мистерии – място, оттатък границите на въображението, на каквото сигурно не сме били до момента. Ще се срещнем с именитото семейство откриватели Клейдс, които се озовават в неразучен чудноват свят, където дебнат всевъзможни рискове и повече от удивителни същества. Най-голямата опасност обаче няма да пристигна извън – изтъкано от ярки и непримирими характерности, фамилията е на път да провали най-важната задача в живота си, в случай че не намерят сили да превъзмогнат разликите си. Откриваме невъзможното с Чуден свят от 25 ноември единствено в кината на 2D и 3D.

6 Желание

Желание е филм, който може да бъде основан единствено и само от Дисни, и който дава обещание да бъде епично музикално събитие, въодушевено от историята на студиото, търсещо отговор на въпроса „ Каква е историята на звездата, към която толкоз доста герои отравят желанията си? “. Ще посетим невероятното Кралство на желанията Розас, където всички мечти се сбъдват. Там ще се срещнем със 17 годишната Аша – неуморен оптимист, с изострен разум, която е откровено загрижена за добруването на нейната общественост. В миг на обезсърчение Аша насочва гореща молба към звездите, които ѝ дават отговор под формата на галактическа сила – дребна топка от неизчерпаема сила, наречена Стар. Заедно те ще се изправят против страховити врагове, с цел да опазят кралството и да потвърдят, че когато човек, изпълнен с кураж се свърже с магията на звездите, могат да се случат чудеса.

7 Elio

„ Доведете ни вашия водач! “ Elio споделя за артистичния, изобретателен и разпален обожател на затворения живот юноша Елио, на който му е мъчно да се впише в своята среда. Майка му Олга ръководи свръхсекретен боен план, целящ разкодирането на чудноват сигнал от Космоса, само че в последна сметка Елио е този, който реализира контакт и се оказва телепортиран в космоса, където след това е взет за интергалактически дипломат на Земята. Режисьорът Ейдриан Молина и продуцентът Мари Алис Друм ще ни срещнат с Elio напролет на 2024.

8 Отвътре на открито 2

На 14 юни 2024 ще се завърнем в неповторимия вътрешен свят на Райли с продължението на наградения с „ Оскар “ шлагер на Пиксар Отвътре на открито. Райли към този момент е младеж и в главата ѝ може и да бушуват, а може и да не бушуват един куп нови страсти, само че при всички случаи, на Радост няма да ѝ е елементарно да поддържа салдото в живота на момичето, която е изправена пред купищата проблеми, което порастването неизбежно носи със себе си. Режисьор на Отвътре на открито 2 е Келси Ман, а сюжетът е дело на Мег Лефоув.

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР