Disney, Charter близо до сделка за разпространение - CNBC

...
(Ройтерс) - Walt Disney и Charter Communications са близо до
Коментари Харесай

(Ройтерс) - Walt Disney и Charter Communications са близо до сделка за разпространение, която ще доведе до връщане на програмирането на развлекателния гигант към кабелната услуга Spectrum, съобщи CNBC в понеделник, позовавайки се на запознати източници с въпроса.

Charter, една от най-големите кабелни компании в Съединените щати, е въвлечена в битка за разпространение с Walt Disney за това колко струват каналите й и как да ги опаковат.

Акциите на Disney се повишиха с 1,9%, а Charter се повишиха с 2,5% след доклада на CNBC. Двете компании не отговориха незабавно на искане за коментар.

ESPN, ABC и други канали на Disney изчезнаха от кабелната услуга Spectrum на Charter на 31 август, лишавайки своите близо 15 милиона видеоабонати от достъп до САЩ. Открит тенис турнир, колежански футбол и други програми.

Хартата плаща на Disney повече от 2,2 милиарда долара годишно за правото да разпространява ABC, ESPN, FX и други канали до абонати, които включват големи пазари като Ню Йорк и Лос Анджелис.

Компании като Charter казват, че нарастващите такси за разпространение принуждават кабелните компании да увеличат цените, което кара потребителите да напускат. Този „порочен видео цикъл“ е струвал на индустрията 25 милиона клиенти през последните пет години, според презентация на Хартата.

Disney се опитва да управлява намаляващите кабелни абонати, докато изгражда стрийминг предложения. Компанията разчита на такси, които плащат компании като Charter, за частично покриване на нарастващите разходи за програмиране, включително правата за въздушни спортове като NFL и NBA. Той иска да запази възможно най-много кабелни абонати, докато се подготвя да предложи ESPN директно на потребителите в приложение. Disney се противопостави на искането на Хартата да предоставя Disney+ безплатно.

(Репортаж от Акаш Шрирам в Бенгалуру; Редактиране от Маджу Самуел)

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР