Дислоцирането на Вагнер в Беларус се подтвърждава и от видео

...
Дислоцирането на Вагнер в Беларус се подтвърждава и от видео
Коментари Харесай

Бойците на Вагнер ще изградят три лагера в Беларус

Дислоцирането на " Вагнер " в Беларус се подтвърждава и от видео на един от бойците на " Вагнер ", публикувано в " Телеграм ", оповестява Българска национална телевизия.

След изгубването на Пригожин от общественото пространство в формалния Телеграм канал на " Вагнер " един от бойците с позивна Брест разгласява видео, в което разяснява опита за бунт и похода към Москва. От групировката дефинират обвиняванията в изменничество като прибързани.

" По мое мнение случилото се беше нещо приблизително сред импровизация и добре планувана акция. Планирана от хора, които разполагат с доста информация. Така че тези, които нямат тази информация, не трябва да прибързват с крайните заключения за станалото " - Брест - ЧВК,,Вагнер ".

Според Христо Тутунаров, който е създател на проучването " Частните армии ", най-вероятната догадка е, че походът към Москва е имал за цел промяна на военното управление на Руската федерация. След протеста на Пригожин анализатори следят консолидиране на контрола върху военните и паравоенните структури.

" Да имаме вяра, че ЧВК,,Вагнер " са били способни сами да сменят политическото управление на страната или да завладяват Москва не е съществено ", съобщи Христо Тутунаров - създател на проучването " Частните армии ".

Според анализатора дейностите на Пригожин не са били спонтанни, а напрежението сред водача на " Вагнер " и министерството на защитата е назрявало с месеци.

" Никъде висшето военно управление не почита паравоенните структури или частните военни компании. Целта на сходен вид компании е да бъдат острие в по-голямата си част. Те извършват много по-голям кръг от задания. Доста по-гъвкави са от националните армии. Те са много по-подготвени за стълкновение от ново потомство. Тоест дейности, свързани с пречистване на градове, стълкновение от близка отдалеченост ", сподели Христо Тутунаров.

От наемническата формация настояват, че " Вагнер " ще продължи активността си както нормално, макар събитията към Пригожин.

" Ние работим в Либия, ние работим в Сирия, в Мали, в Централноафриканската република и където ни прати управлението, там и отиваме. Разбира се, избирам да работя в Беларус. Защото тук има същинска опция да предадем опита на бойците от частна компания " Вагнер ". А и тъй като е допустимо в нашата страна събитията да вземат сериозен поврат. Трябва да сме подготвени за това ". - Брест - ЧВК,,Вагнер ".

В своя канал в Телеграм наемническата формация оповестява, че в Беларус ще бъдат построени три огромни лагера. Там ще споделят своя военен опит с въоръжените сили на страната.

" Вижте какъв брой забавни неща се случиха. Сега Република Беларус има едни от най-боеспособните военни групи в света. И то тъкмо преди изборите, които както е известно, ще се проведат през 2024 година. Това първо. И второ - дистанцията от границата на Беларус до Киев, в случай че не ме лъже паметта, е по-малко от 300 километра. Разбирате ли, в случай че Министерството на защитата трябваше да изпраща войски, с цел да влязат в Беларус, трябваше да има ред аргументи. А в този момент контингентът на НАТО просто е в потрес по какъв начин внезапно се стигна до такава обстановка. Поляците напряко са пощурели ", съобщи Брест - ЧВК,,Вагнер ".

" Това може да е опит от Беларус да бъде ударена Украйна в тил на някакъв стадий. Не считам, че могат да се лишат от частните военни компании. Вероятно,,Вагнер " ще се лиши от избрани управителни фрагменти, отпред с Пригожин. Пригожин е лицето на,,Вагнер ", той е предприемачът, който става прочут и богат, само че оперативното командване на " Вагнер " е поверено на други хора. Пригожин няма тази подготовка. Той е продавач на хот дог ", сподели Христо Тутунаров - създател на проучването " Частните армии ".

Източноевропейските страни на НАТО към този момент предизвестиха, че преместването на наемниците в Беларус ще сътвори по-голяма районна неустойчивост.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР