Дискутирани са и възможностите за развитие на връзката Истанбул –

...
Дискутирани са и възможностите за развитие на връзката Истанбул –
Коментари Харесай

Екип от международни експерти ще ни помага за жп транспорта и логистиката

Дискутирани са и опциите за развиване на връзката Истанбул – Бургас/Варна – Русе по протежението на кулоар Рейнско-Дунавски

Министърът на превоза насочи покана към специалисти от Германия за правене на логистичен проект за развиване на мултимодален превоз в България и резултатност на транспортната мрежа у нас.

Това стана на среща сред министъра на превоза и известията Николай Събев, заместник-министъра Владимир Върбанов и представителя на Изпълнителния съвет на „ Пристанище Дуисбург “ Томас Шлипкьотер, оповестиха от пресцентъра на министерството.

В края на предходната седмица Френската организация за развиване пое ангажимент да извърши конкурс и да изпрати специалист в региона на железопътните транспорти. Така в министерството ще се образува екип от европейски експерти в две от значимите сфери.

„ Доброто географско състояние не е задоволително за ефикасна транспортна мрежа, а е належащо да се обезпечи съгласуваност посредством развиване на смесен превоз, посредством пътна и железопътна инфраструктура, вътрешни водни пътища и комбинации от железопътна и пътна, както и от морска и железопътна инфраструктура. Икономическият напредък на България зависи от обезпечаването на добра транспортна логистика и оптималната успеваемост на преминаващите през територията ни коридори “, съобщи след срещата министър Събев.

Дискутирани бяха опциите за развиване на връзката Истанбул – Бургас/Варна – Русе по протежението на кулоар Рейнско-Дунавски.

Двете страни показаха убеденост, че, с цел да се подсигурява транспортната съгласуваност сред Европа и Азия, е належащо да има устойчиво и надеждно ръководство на веригите за доставки, осведомят още от министерството.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР