Дискусията за отстъпката за горивата в момента е ирелевантна. Нищо

...
Дискусията за отстъпката за горивата в момента е ирелевантна. Нищо
Коментари Харесай

Финансист: Дискусията за отстъпката за горивата е политическо надскачане

Дискусията за отстъпката за горивата сега е ирелевантна. Нищо не виждам друго с изключение на едно политическо надскачане и говорене.

Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria някогашният зам.-министър на финансите Любомир Дацов.

България има доста положителни обичаи в целево подкрепяне. Още преди 20 година изградихме обществените и системи да работят на база на таргетиране на извънредно нуждаещи се, имаме система за използване на подоходен аршин, и така нататък В общественото министерство има експерти с доста добра процедура.

В продължение на последните две години виждаме искрено лобиране и неведение какво да се прави. България е една от страните с извънредно огромно подкрепяне и компенсиране на инфлацията, което бори всички хрумвания, че в случай че искаш да ограничиш инфлацията, би трябвало да намалиш това предложение. Мерките, които се прилагаха бяха на калпак и то не на потреблението, а на хората, които произвеждаха. Схема, която я няма съвсем на никое място в Европа и е алогична, тъй като задачата ти е да окажеш помощ на крайния консуматор, а не да изкривиш производството. Така че не може да се разяснява всяка обособена мярка дали е добра или не, тъй като не е част от една система и е никаква мярка.

 
Ако погледнете дотациите за енергийни цели на компаниите, за м.г. са надхвърлили 12 милиарда
Има най-малко 50 метода страната нищо да не събира от „ Лукойл “. Може да облагаш свръхпечалби, в случай че ги има тези облаги. Никой не може да приключи практиката, която „ Лукойл “ постановяваше до този миг да трансферираш облагите въз основата законодателство в друга страна.

За тази година би трябвало да затегнем коланите. Ако сме имали 2.7-2.8% недостиг, за тази година би трябвало да се стремим на не повече от 1.5% недостиг, с цел да успеем да овладеем инфлацията.

Вижте цялото изявление във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР