Дискусията за евентуални доставки на изтребители от западния блок за

...
Дискусията за евентуални доставки на изтребители от западния блок за
Коментари Харесай

Борел не изключва доставка на изтребители за Киев

Дискусията за възможни доставки на изтребители от западния блок за Киев, с цел да съумее да се опълчи и спре войната на Путин, продължава и през днешния ден.

Върховният представител на Европейския съюз по външните работи Жозеп Борел не ги изключва, написа Der Standard. Борел съобщи, че не би се изненадал, в случай че страни като  за доставяне на Украйна с бойни самолети.

Доставката на танкове също е била доста противоречива първоначално, напомни Жозеп Борел преди началото на срещата на върха ЕС-Украйна в Киев , която ще се състои през днешния ден.

Той съобщи, че при всички досегашни доставки на оръжие е имало предизвестия и. В последна сметка обаче беше реализирано съглашение по въпроса и тази " алена линия " беше премината.

Борел не пожела да отговори на въпроса дали той самият поддържа доставките на изтребители . " Моята задача е да реализира консенсус ", сподели комисарят по външните работи и изясни, че не е потребно обществено да се застъпват позиции, които биха могли да застрашат тази опция.
 Върхът на Европейски Съюз подготвен да окаже повече военна помощ на среща в Киев
Върхът на Европейски Съюз подготвен да окаже повече военна помощ на среща в Киев

Все отново Европейски Съюз би отказал на Украйна да получи бързо членство
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР