Дискусията за доставката на оръжие на Украйна за удари на

...
Дискусията за доставката на оръжие на Украйна за удари на
Коментари Харесай

Песков: Доставката на оръжия на Киев би означавала извеждане на конфликта на ново ниво

Дискусията за доставката на оръжие на Украйна за удари на съветска територия е извънредно рискова. Това сподели пред публицисти в четвъртък прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков, оповестяват съветски медии.

„ Разбира се, сама по себе си полемиката за допустимостта на доставката на Украйна на оръжия, които ще разрешат нанасяне на удари по съветска територия е евентуално извънредно рискова ", сподели още представителят на Кремъл.

В същото време, уточни той, Украйна към този момент разполага с оръжие, „ благодарение на което непрекъснато, всекидневно нанася удари по съветска територия ".

„ Имам поради нашите нови райони ", изясни Песков.

Песков отговори утвърдително на въпроса дали изказването на съветския дипломат в Съединени американски щати Анатолий Антонов, че съветските въоръжени сили няма да оставят без отговор офанзиви на територията на страната, в това число Крим, отразява формалната позиция на Москва. „ Разбира се, отразява ", сподели представителят на Кремъл и акцентира, че „ Антонов е ексклузивен и пълномощен дипломат на Руската федерация в Съединени американски щати ".

„ Как може да не отразява позицията на нашата страна и на президента? ", разяснява Песков.

Той също по този начин акцентира, че доставката на оръжия на Киев за удари против Русия би означавала извеждане на спора на ново равнище.

„ Това ще значи извеждане на спора на ново качествено равнище, което, несъмнено, няма да предвещава нищо положително от позиция на световната общоевропейска сигурност ", сподели Песков.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР