Дискусията в парламента преди гласуването на проектокабинета Денков-Габриел за пореден

...
Дискусията в парламента преди гласуването на проектокабинета Денков-Габриел за пореден
Коментари Харесай

Изкуствен интелект, остри реплики и непристойни знаци при дебатите в НС ВИДЕО

Дискусията в Народното събрание преди гласуването на проектокабинета " Денков-Габриел " за следващ път излезе от положителния звук, а депутати започнаха да си разменят обвинявания, обиди и непристойни знаци. 

От името на " Продължаваме промяната - Демократична България " Кирил Петков показа кандидатурата на акад. Николай Денков за министър-председател.

В пространна тирада той дефинира Денков като един от " топ учените в света " и акцентира, че неговите писания имат над 10 хиляди цитирания. Определи го също като извънредно прагматичен и непретенциозен човек. Нарече Мария Габриел, която съгласно съглашението би трябвало да наследи Денков на поста министър председател след девет месеца, същински европейски водач.

Грешка на езика на Кирил Петков провокира смях в пленарната зала. В изявлението си някогашния министър председател съобщи, че " огромна част от бизнесмените от СиЦилиевата котловина идва от Европа ". Последва смях от всички банки и се наложи ръководителят на Народното събрание Росен Желязков да помоли няколко пъти за тишина, написа

Ние нямаме потребност от пране на нашия имидж, съобщи Деница Сачева от ГЕРБ.

" Решаването на политическите рецесии в никакъв случай не може да се случи по метод, който да е комфортен за политическите участници. Кабинетът, който ще гласуваме през днешния ден, не е внушителен на болшинството. Компромисът беше изработен единствено от нас в името на България. Ясно и на всеослушание желая да ви заявя: Ние нямаме потребност от пране на нашия имидж. Никога не сме работили за персоналните си облици. Единственото, което би трябвало да бъде защитавано чисто и неопетнено, е обликът на България, с цел да може тя да има почтено място в Европа, да влезем в Шенген и еврозоната ”, сподели Сачева на ПП-ДБ.

Тя се обърна и към своите от ГЕРБ, които „ с спорни усеща ще поддържат кабинета „ Денков-Габриел ”: „ Всички мои сътрудници са уверени европейци. Всички обичат България, минали са през доста компликации и тествания. Днес, сътрудници, не даваме заем на доверие, а на време ”.

“Днешният избор бе доста сложен. В новото държавно управление има хора, които постоянно бих подкрепил и такива, които в никакъв случай не бих подкрепил. Днес се постанова обаче да проявим разсъдък ”. Това съобщи най-възрастният национален представител в 49-ото Народно събрание и народен представител от ГЕРБ Вежди Рашидов.

Корнелия Нинова изрично съобщи, че Българска социалистическа партия няма да поддържа този кабинет.

Парламентарната история познава политически взаимни отстъпки в името на България. Това, което се гласоподава през днешния ден обаче, не е политически компромис и не е за България. Това е компромис на две подмолни кохорти в името на личното им оцеляване. Паралелната страна се прегрупира, с цел да възкръсне и да продължи да ръководи. Това прегрупиране в последните дни минава безусловно през трупове ", сподели Нинова. Лидерът на Българска социалистическа партия направи съпоставяне сред изкуствения и естествения разсъдък и хвърли топката към " Възраждане ". 

" Не знам за какво  госпожа Нинова си приказва с изкуствения разсъдък, само че един диалог с естествения разсъдък на основния прокурор я накара да си смени мението за първия мандат ", отвърна я Любен дилов от ГЕРБ. 

Критики насочи и Филип Станев от Има Такъв Народ:

" Господин Борисов, когато се погледнете в огледалото виждате ли там Пеевски, Карадайъ, Кирил Петков Асен Василев, Атанас Атанасов и Христо Иванов? Да, виждате, тъй като вие сте едно и също - позор за българската народна власт. Вие сте лигата на невероятните джентълмени и измамници. Вие измамихте всички български жители. Стига ала-бала ". 

Радостин Василев съобщи изрично, че няма да подкрепи кабинета " Денков - Габриел " и го дефинира като " един от най-срамните кабинети в новата история на България ". 



" Това правителствот обединява необединимото в някакви персонални ползи, ползи на някакво посолство, само че не и в полза на българския народ ", добави Василев. 

От името на " Възраждане " Николай Дренчев повтори от трибуната, че партията няма да поддържа избирането на кабинет. Той нападна персонално кандидат-премиера Николай Денков, който неведнъж назова " лицето Николай Денков " по модела, по който основният прокурор Иван Гешев стартира преди месец да приказва за някогашния министър председател Бойко Борисов, заплашвайки го.

Дренчев упрекна Денков, че като учебен министър е трансформирал министерството в " печатница за подправени дипломи " и че няма морал.

" Пътят към политическия пъкъл е застлан с политически взаимни отстъпки както знаете ", заяви  Гроздан Караджов от Има Такъв Народ пред депутатите.

Той съобщи още, че управленската коалиция е " коалиция на лъжата ". 

От ПГ на " Продължаваме промяната " (ПП) подметнаха няколко реплики по негов адрес, след което той направи непристоен жест - наподобяващ орална обич и получи наказване от ръководителя на Народното събрание. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР