Дискусията по въпроса доколко ще бъде или няма да бъде

...
Дискусията по въпроса доколко ще бъде или няма да бъде
Коментари Харесай

Еврогрупата още не е решила дали ще се намаляват пенсиите в Гърция

Дискусията по въпроса до каква степен ще бъде или няма да бъде приложено контрактуваното понижение на пенсиите в Гърция не е приключила, са съобщили на атинския "Катимерини " европейски представители след вчерашното съвещание на Еврогрупата.
Според тях позицията на Европейската комисия е позитивна във връзка с желанието на гръцкото държавно управление да получи позволение да не ползва мярката, само че три страни членки са изразили подозрение до каква степен това е осъществимо, предава Българска телеграфна агенция.
По-конкретно Германия и Финландия са декларирали, че това решение би трябвало да получи "зелена светлина " от техните парламенти. И до момента в който представителят на Германия на срещата, заместител министърът на финансите Йорг Кукис, както и самият министър Олаф Шолц са от Социалдемократическата партия и имат по-мека позиция, ситуацията е друго в Народното събрание. Председателят на бюджетната комисия там е от крайнодясната "Алтернатива за Германия ", а ръководителят на парламентарната група на Християндемократическия съюз е прочут с твърдите си позиции във връзка с избавителните стратегии за еврозоната и съответно за Гърция.
Словашкият представител е бил единственият, който е декларирал очевидно, че има подозрения за опцията да не бъдат понижени пенсиите.
Европейската комисия, макар позитивната си позиция, е декларирала, че има известно отклоняване от 0,4 % от Брутният вътрешен продукт в гръцките оферти и това отклоняване би трябвало да бъде обезщетено или някои стъпки, които е оповестила гръцката страна, не би трябвало да бъдат приложени.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР