Дискусията беше полезна. Това каза премиерът Николай Денков след срещата

...
Дискусията беше полезна. Това каза премиерът Николай Денков след срещата
Коментари Харесай

Еврокомисарят по финансова стабилност: България ще се п рисъедини към Еврозоната

Дискусията беше потребна. Това сподели министър председателят Николай Денков след срещата с еврокомисаря по финансова непоклатимост Марейд Макгинес и министър Василев на брифинг в Министерския съвет.

Комисар Макгинес съобщи, че " е ясно, че България ще се причисли към Еврозоната, само че това изисква да се покрият дадени критерии ".

" Това е моето първо посещаване в България. Утре ще посетим пункта " Капитан Андреево ". Дискусиите през днешния ден бяха извънредно потребни. Имах опция да посетя и да се разходя из страната, с цел да мога да показва информация на моите сътрудници ", сподели комисар Макгинес. 

Тя съобщи, че работят по план за пране на пари.

Министър Асен Василев насочи благодарности на комисаря.

" Виждаме много сериозна активизация на импорт и експорт на артикули към Азарбейджан и Русия през българо-турската граница. Точно по този въпрос сме почнали дейна работа с Европейската комисия - тъкмо това ще бъде нашият фокус ", заяви Василев.

По думите на министър Василев трафикът на " Капитан Андреево " е бил овладяван посредством бързо пропускане на транспортни средства и надлежно неналичието на инспекция.

По думите му, към 20 000 са фирмите в Европа, които заобикалят глобите против Русия, само че казусът е, че употребяват изрядни митнически документи. Затова взаимно с Европейска комисия ще бъдат основани механизми за цялостното използване на 12-ия пакет наказания.

Министър-председателят разяснява и изказванията, че българската " Лукойл " е избягвала глобите против Русия.

" Когато излезе въпросният отчет и публикациите, които го обсъждаха, няма доказателства, има догатки и внушения. И всички наши инспекции демонстрират, че Лукойл Нефтохим не е нарушил нито един български закон, европейски регламенти митническа наредба. Без да има ясни доказателства, аз не бих желал и медии, и политици да злоупотребяват с такива обвинявания. Ако намерим диря за такова нещо, ще бъдем ясни и транспарантни и ще го представим пред вас ", сподели Денков.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР