Дискусия на тема Устойчива синя икономика чрез развитие на пристанище

...
Дискусия на тема Устойчива синя икономика чрез развитие на пристанище
Коментари Харесай

Министър Николай Събев продължава срещите за развитие на синия сектор

Дискусия на тематика „ Устойчива синя стопанска система посредством развиване на пристанище за публичен превоз Бургас “ ще се организира през днешния ден в Морския конгресен център на града. 

Ще бъдат разисквани сегашни и бъдещи вероятности на пристанището за публичен превоз Бургас, морският туризъм, съгласуваност и яхтинг, равнището на търсене, избавяне и повреди в български териториални води, както и осъществяването на европейски екологични правила, оповестиха от Министерството на превоза и известията.

Това е третата поредна среща с представители на морската промишленост. Форумът е продължение на подхванатата политика на министъра на превоза и известията Николай Събев за развиване на синия бранш у нас. В събитието ще вземат участие министърът на превоза и известията Николай Събев, заместник-министърът Владимир Върбанов, депутати, представители на локалната власт, на морската и пристанищна общественост и други.

Програмата на транспортния министър в град Бургас планува разкриване на образователна база „ Южно български морски учебен център “ и демонстрационно упражнение на навигационен симулатор с възпитаници от Морската гимназия в града. Министър Николай Събев ще беседва със възпитаници за сегашното и бъдещето на морските специалности.

„ Пристанище Бургас “ ЕАД е пристанище за публичен превоз с национално значение. То обработва насипни и генерални товари и обслужва пътнически и круизни кораби. 

Развитието на трансевропейския транспортен кулоар номер 8 и неговото разширение на изток, където прераства в ТРАСЕКА ( транспортен кулоар Европа - Кавказ - Азия ) е значимо за ръководството на създаването на евентуални пазари на източния бряг на Черно море и страните от Централна Азия и за превръщането на " Пристанището Бургас " в главната връзка сред континента Европа и Близкия изток.
 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР