Дискусия на тема “Кой е по-добър шофьор - мъжете или

...
Дискусия на тема “Кой е по-добър шофьор - мъжете или
Коментари Харесай

Кой е по-добър шофьор - мъжете или жените?

Дискусия на тематика “Кой е по-добър водач - мъжете или дамите ", зареди ефира на радио “ " Фокус " с положително въодушевление в предаването “Денят на Фокус " и рубриката за пътна сигурност - Визия 0.

“Във Англия статистическо изследване сочи, че 31% от дамите не устоят теста за шофиране на доктрина, доста по-малък е процентът на невзелите го мъже ", сподели Цвети Капитанова. " Момчетата водят при взимането на теста от първия път. Зад кормилото обаче мъжете демонстрират повече експанзия и вземат участие допълнително съдбовни произшествия. Жените карат по-спокойно и рядко подхващат рискови маневри като агресивното изпреварване. Мъжете водят по отношение на нарушаванията на пътя - 4 към 1 спрямо дамите.

79% от нарушаванията на пътя се правят от мъже, в това число шофирането в нетрезво положение. Мъжете навъртат повече километри от дамите, а дамите употребяват кола повече за ежедневни действия. Те са по-склонни да се разсейват от мобилните си телефони. Мъжете са по-добри във визуализирането на пространството на пътя, сочи проучването. Те направляват по-добре в комплицирана среда, сочи английското изследване. За България сходни данни няма ", акцентира Капитанова.

Председател на Движението на дамите мотористи, Лилия Осойска е водач на кола и мотор, камион, микробус, както и на други транспортни средства. “Против това съм мъже и дами да водят война на пътя. Животът изисква да съжителстваме на пътя. Всяка жена съгласно мен би трябвало да може да кара кола, с цел да бъде мобилна.

Жените са по-внимателни на пътя, мъжете са механически по-грамотни и с по-добро чувство към мотора. Фините придвижвания, маневрирането на мъжете е по-добро при карането на мотор, да вземем за пример. Но дамите са доста по-старателни и се пробват да се оправят добре. За дамите шофирането е по-голямо предизвикателство и ние сме по-отворени да се потвърждаваме и сме по-внимателни от мъжете на пътя ", счита Осойска.

По думите й, дамите се разсейват зад кормилото, само че все пак внимават повече от мъжете. “Нежният пол е по-консервативен при шофирането, ние имаме по-малък опит в дейното шофиране - мъжете карат от към век, а ние- в последните 20-30 години ", съобщи Осойска.

По думите на Капитанова, мъжете плануват ходове напред при шофирането - дамата не следи изключително огледалата за назад виждане. Мъжете виждат обстановките по-стратегически и реагират съответно при рискови обстановки. Според Осойка обаче, мъжете се поддават на страстите си и това ги трансформира в състезатели на пътя, вместо в участници.

Според Осойска, дамите са по-подходящи за дълъг път като водачи, тъй като се радват на шофирането и карат по-спокойно. Мотосезонът се открива на 6 април на площад “Александър Батенберг " до “Бояна " с шествие. На 11 май е празникът на дамите мотористи - този път във Велико Търново ще се съберат всички искащи да вземат участие в тържествата, разгласи Осойска
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР