Дискусия на тема Гласът на децата и техните семейства“ се

...
Дискусия на тема Гласът на децата и техните семейства“ се
Коментари Харесай

Детска градина „Роза“ - Мездра беше домакин на дискусия „Гласът на децата и техните семейства“ /снимки/

Дискусия на тематика „ Гласът на децата и техните фамилии “ се организира в Детска градина „ Роза “ - гр. Мездра. По този мотив в просветителната институция гостува заместник-министърът на труда и обществената политика Десислава Стоянова, която е някогашен ученик на това детско заведение. 
Дискусията беше проведена в границите на едноименната самодейност на Министерство на труда и обществената политика (МТСП) и на Държавна организация за протекция на детето (ДАЗД), която започва неотдавна. По време на самодейността през интервала октомври - декември 2023 година ще бъдат извършени полемики в цялата страна с деца от разнообразни възрастови групи и техните родители. В акцията са поканени да се включат представители на институции и на гражданския бранш, ангажирани с използването и усъвършенстването на политиките за гарантиране на правата на децата и възстановяване на благосъстоянието на техните фамилии. 
Целта е да бъдат обрисувани главните провокации пред пълноценното развиване на децата и опциите за тяхното превъзмогване. Мненията и предложенията на децата и на техните родители ще бъдат взети поради при подготовката на нормативни документи за възстановяване на успеваемостта на политиките в региона на закрилата децата и оказването на по-ефективна поддръжка на техните фамилии. 
В полемиката взеха присъединяване също Христина Каменова и Силвия Пълова - специалисти в отдел „ Мониторинг и надзор - западен “ на Главна дирекция „ Контрол по правата на детето “ към ДАЗД, Таня Борисова - ст. специалист по предучилищно обучение в Регионално ръководство на образованието - Враца, Капка Нецова - гл. специалист в Регионална дирекция „ Социално подкрепяне “ - Враца и Елена Нанова - шеф на отдел „ Образование, обществени действия и опазване на здравето “ в Община Мездра. 
„ Днес имах удоволствието да посетя обичаната от мен Детска градина „ Роза “ в моя роден град Мездра, показа след срещата заместник-министър Десислава Стоянова. Усетих аромата на детството, усетих топлината на преподавателите и се впечатлих от невероятната стратегия, която децата бяха подготвили за нас. 
Тази градина е мястото, където като дребна скачах от беля в беля, играех с другари, мечтаех, и през днешния ден с разгорещено сърце стъпих в нея, с цел да се срещна с тези невероятни и будни деца. За мен беше значимо да чуя техните фантазии и да видя по какъв начин порастват и се развиват. 
С самодейността „ Гласът на децата и техните фамилии ” имаме за цел да чуем какво желаят, защо мечтаят и какви страхове изпитват децата от разнообразни обществени, стопански и възрастови групи, с цел да можем в бъдеще да работим в интерес на децата и на техните фамилии. 
Благодаря, благи деца, всеотдайни учители и грижовници! Изживяхме дружно един прелестен и паметен ден, който ще остане мил спомен в моето сърце! “ 
„ Днес за мен и за Детска градина „ Роза “ беше един трогателен, прочувствен и паметен ден, сподели шефът на ДГ „ Роза ” Габриела Стойчева. Имахме достойнството да бъдем домакини на самодейността „ Гласът на децата и техните фамилии “. 
В рамките на тази намира се организира сказка с родителите, които споделиха своите проблеми, компликации и терзания и им бяха разяснени уговорките на институциите за поддръжка и подпомагане при тяхното превъзмогване. Срещата беше доста ползотворна за всички страни, само че най-вълнуващо и прочувствено прекарване беше за Десислава Стоянова, която е ученик на ДГ „ Роза “. Благодарим, г-жо Стоянова, че оставихте диря в историята на ДГ „ Роза “ и в сърцата на всички нас - екип и деца! “ 
 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР