Дискусионният крипто проект Worldcoin е изправен пред сериозни предизвикателства в

...
Дискусионният крипто проект Worldcoin е изправен пред сериозни предизвикателства в
Коментари Харесай

Кения забрани Worldcoin

Дискусионният крипто план Worldcoin е изправен пред съществени провокации в Кения, защото държавното управление забрани осъществяването на всички действия, свързани с него на локално равнище. Министърът на вътрешната сигурност на африканската страна разгласи, че решението ще остане в действие, до момента в който съответните служби не потвърдят неналичието на опасности за персоналните данни на популацията:

„ Съответните организации за сигурност, финансови услуги и отбрана на данните са отправили запитвания и са почнали следствия, с цел да открият достоверността и законността на осъществяваните действия. “, декларира министър Китуре Киндики в изказване във Фейсбук.

Той акцентира, че държавното управление на Кения е изключително обезпокоено от това, че Worldcoin събира значима биометрична информация посредством ирисово сканиране в подмяна на безвъзмездни токени и основаване на дигитален идентификационен портфейл:

„ Ще бъдат подхванати съответните дейности по отношение на всяко физическо или юридическо лице, което предизвиква, подкрепя, подбужда или по различен метод взе участие в или е обвързвано с гореописаните действия. “, се споделя още в изказването.

Worldcoin започва публично на 24 юли 2023 година след три години разработка. Съосновател на плана е Сам Алтман, основен изпълнителен шеф на OpenAI – компанията зад известния чатбот ChatGPT, основан на изкуствен интелект (ИИ). Мисията на Worldcoin се основава на упованията, че в бъдеще ще стане прекомерно мъчно да се прави разлика сред хора и ботове онлайн, защото въздействието на ИИ-технологията нараства от ден на ден. За да предложи решение на казуса, стартъпът създаде система за основаване на цифрова идентификация, World ID, генерирана след ирисово сканиране за удостоверение на самоличността.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР