Дискусиите около непоказания червен картон на Джордан Пикфорд по време

...
Дискусиите около непоказания червен картон на Джордан Пикфорд по време
Коментари Харесай

Видеоасистентът на Евертън - Ливърпул не познавал правилата и затова не сигнализирал за червения картон

Дискусиите към непоказания червен картон на Джордан Пикфорд по време на дербито не престават. Днес " Дейли Мейл " популяризира шокиращата информация, която изяснява бездействието на видеоасистента Дейвид Кут. Според изданието въпросният рефер не е бил наясно с разпоредбите и си е мислел, че откакто е бил отсъдена засада, това решение анулира последващите дейности на вратаря, които заслужават червен картон. Това обаче изрично не е правилно. Единственото, което засадата анулира, е дузпата, само че не и рисковото влизане на Пикфорд.

От Ливърпул към този момент са изискали от Съдийската комисия публично мнение и разяснение на обстановката. Майк Райли обаче е дал отговор на клуба, че тази информация не е вярна и от ВАР се прегледали ситуацията за червен картон, само че са решили, че влизането на Пикфорд против Вирджил ван Деайк не заслушва подобен.

За засадата на Мане при гола на Хендерсън пък от съдийската комисия са обяснили, че са подвластни от технологията на камерите, които употребяват. В момента те оперират с 50 фрагмента в минута, което значи, че се прави фотография на всеки 0.02 секунди. Това не може задоволително добре да дефинира точния миг, в който топката се подава. Това от своя страна означавало, че клубовете би трябвало да одобряват, че са вероятни възможни неточности. Така в случаи, като този с Мане, когато засадата е въпрос на милиметри, може да се вземат някои противоречиви решения.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР