Дискусиите между страните членки на Европейския съюз за изключване на

...
Дискусиите между страните членки на Европейския съюз за изключване на
Коментари Харесай

Френски служител: ЕС е близо до решение за изключване на Русия от SWIFT

Дискусиите сред страните членки на Европейския съюз за изключване на Русия от интернационалната система за разплащания Суифт са покрай реализиране на утвърдително решение, сподели през днешния ден чиновник от канцеларията на френския президент, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Служителят, който изиска да остане неизвестен, сподели, че нито една страна членка не е склонна да блокира решението за изключване на Русия от системата, само че разискванията не престават.

Премиерите на Англия и Нидерландия Борис Джонсън и Марк Рюте разискаха по телефона опцията за това изключване, заяви Джонсън в туитър, представен от ТАСС.

" Разговарях с Марк Рюте и му благодарих за значимата поддръжка в обезпечаване на доставки за Украйна на помощ от защитителен темперамент. Обсъдихме SWIFT и нуждата от незабавни дейности, ориентирани към изключване на Русия, написа английският министър председател.

Лидерът на социалистическата партия в Италия Енрико Лета написа в туитър, че министър председателят Марио Драги поддържа изключването на Русия от системата поради нашествието в Украйна.

Демократическата партия (ДП) на Лета е част от италианското държавно управление. Самият Драги към момента не е удостоверил това, само че сподели, че Италия изцяло поддържа курса на Европейски Съюз по глобите против Русия, " в това число ограничения, свързани със SWIFT ".

По-рано украинският президент Володимир Зеленски също написа в туитър, че Драги го е уверил в телефонен диалог, че Италия поддържа това изключване на Русия.

Италианският външен министър Луиджи Ди Майо написа във фейсбук: " По отношение на глобите против Русия Италия заема твръда позиция: не би трябвало да има съмнение по отношение на жестокостта на тази война, която съветското държавно управление стартира ".

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР