Дискусиите, които проведохме вчера по време на неформалната среща на

...
Дискусиите, които проведохме вчера по време на неформалната среща на
Коментари Харесай

Петкова: ВЕИ секторът има основна роля в процеса по декарбонизация на европейската икономика

Дискусиите, които организирахме през вчерашния ден по време на неофициалната среща на енергийните министри от Европейски Съюз, ни дават сигнал, че по повод развиването на ВЕИ бранша можем да вървим в посока амбициозност на задачите. Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз е решено да работи за реализиране на оптимален прогрес в договарянията по фундаменталния пакет „ Чиста сила за всички европейци “, който дефинира главната роля на ВЕИ за декарбонизацията на европейската стопанска система.

Това сподели министърът на енергетиката Теменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967... към профила, която откри конференция „ Пазарната интеграция на ВЕИ и прехода към чиста сила “, проведена от Българската фотоволтаична асоциация. Форумът е част от формалната стратегия на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз, оповестиха от пресцентъра на министерството на енергетиката. По думите на министър Петкова централно място в политиката във връзка с ВЕИ ще бъде отделено на пазарната им интеграция.

Пред участниците във форума енергийният министър подчертава и върху механизма на статистическите прехвърляния сред държавите-членки като опция за съдействие и осъществяване на националните цели в региона на ВЕИ. По този механизъм всяка страна може да се споразумее с друга за прекачване на съответно количество сила от ВЕИ с оглед осъществяване на европейските цели. Статистическите прехвърляния обезпечават опция за стабилно развиване на бранша на произвеждане на електрическа енергия от ВЕИ при напълно пазарни условия, уточни министър Петкова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР