Дискусии за бойкот на австрийските бензиностанции поде една от най-големите

...
Дискусии за бойкот на австрийските бензиностанции поде една от най-големите
Коментари Харесай

Румънски превозвачи заплашват с бойкот на австрийските бензиностанции


Дискусии за протест на австрийските бензиностанции поде една от най-големите организации за товарни транспорти в Румъния, основана в Арад, оповестява румънската организация Аджерпрес.

„ Мярката е против решението на Австрия да се опълчи на присъединението на Румъния към Шенген “, разяснява пред Аджерпрес ръководителят на Асоциацията на работодателите на превозвачите " Европа 2002 " (APTE 2002) Адриан Поп. По думите му множеството от водачите към организацията са подготвени да спрат да зареждат гориво в Австрия, както и на австрийски бензиностанции в Румъния.

„ Решението към момента не е взето на публично равнище, само че ви убеждавам, че 90% от нашите водачи към този момент са спрели да зареждат гориво на австрийските бензиностанции. С камионите, които имаме в Европейския съюз, ние зареждаме хиляди литри дизел в Австрия. Но в този момент имаме опция, тъй като италианците понижиха цената с 15 евроцента за литър “, показва Дорин Поп, притежател на компания за транспортни артикули от Арад и заместник-председател на APTE 2002. Тя е най-голямата организация на товарни транспорти в западната част на Румъния и включва към 2200 компании в региона, които имат над 15 000 камиона, напомня Аджерпрес.

През октомври представители на асоциацията оповестиха, че загубите на компаниите на терен са доста огромни поради блокадите на границата с Унгария и водачите избират да работят за маджарски компании, с цел да избегнат 10-часовия престой на границата.

„ През всички тези години, когато присъединението на Румъния към Шенген беше отлагано, фирмите за транспорт на товари изгубиха сред 18 и 22% от оборота си. На границата с Унгария от време на време камионите чакат 10 - 12 часа, а това значи пропуснат график за придвижване, който е 9 часа. Ако камион е затънал на границата, той не създава пари, а единствено загуби. В Румъния повече от 66 000 камиона вършат курсове в Европейската общественост, тъй че можем да си представим забележителните загуби, насъбрани от транспортните компании “, разяснява Адриан Поп.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР