Дисковете са наречени „Дядовата къща“ и „Българка“ и съдържат по

...
Дисковете са наречени „Дядовата къща“ и „Българка“ и съдържат по
Коментари Харесай

Антония Рангелова с първи двоен албум само с авторски песни

Дисковете са наречени „ Дядовата къща “ и „ Българка “ и съдържат по 12 нови авторски песни, които самата тя е написала като музика и текст. Една от тях – „ Коледно хоро “ е по стихове на огромния стихотворец Найден Вълчев, създателят на „ Една българска роза “ и към този момент се трансформира в шлагер от осъществяването на младия артист Валентин Велчев. По аранжиментите Антония Рангелова е работила дружно с едни от най-хубавите ни композитори като Пламен Велинов, Светослав Лобошки, Валери Димчев, Виктор Йорданов, Сергей Стойнов, както и Сашко Митковски от Македония. Една от изненадите във втория диск е парчето „ Жената в бяло “, която е в дует с Тоте Козарев, а аранжиментът на различен македонец – Любчо Коко Стефанов.

Най-големият шлагер, който до момента е излязъл от плана, е песента „ Трите снаи “, която Антония Рангелова извършва дружно с колежките си Бойка Дангова и Нелина. Тя бе определена за фолклорна ария на 2020 година от феновете на Фолклор тв. Любопитна история споделя авторката и изпълнителката към фотосите на песента за новогодишната стратегия на Българска национална телевизия: „ В нея се пее по какъв начин се караме за кокошка и режисьорът Димитър Шарков беше обезпечил три кокошки в разнообразни цветове. Едната припадна по време на фотосите и той ги спря. От екипа й даваха да пие вода от чаша, само че им споделих да й натопят клюна, а те си мислеха, че се майтапя. След като го направиха, тя се освести, изтръска се и към този момент беше подготвена да продължим фотосите. На тях участва и огромната ни актриса Татяна Лолова, за която присъединяване в „ Новогодишна щръклица “ може би й беше последната изява на екрана “.

Друга евентуална ария, която да се трансформира в шлагер като „ Трите снаи “, е песента „ На седенка “. Дуетът с Атанаска Иванова сега е един от най-излъчваните по Фолклор тв, а певиците непрестанно получават похвали за истинската концепция да влязат в функциите на Дуда и Денка. „ На мен като дребна ми викаха Дуда, а аз в този момент по този начин назовавам внучката си. Денка пък е съседката на вилата, с която прекарваме незабравими уикенди. Един ден ми хрумна да направя такава хумористична ария, в която двете да сме лирическите героини. Да си призная, не съм очаквала, че тъкмо тя ще има подобен огромен триумф “, споделя Антония Рангелова.

Две от композициите в албума тя е представяла на фестивала „ Пирин Фолк “ в Сандански – „ Повея ветрец “ през 2019 година и „ Седем сина “ през 2020 година

Един от най-големите бисери в сбирката е баладата „ Златен век на цар Симеон “. „ Видях това стихотворение във фейсбука на известния ни текстописец и драматург Веселин Маринов – Змея. Много ми хареса, само че се наложи много да го преработя, с цел да се трансформира в ария. Аз съм преподавател, имам афинитет към историята и по тази причина тази ария за мен не е изненада. Смятам, че тя би могла да има и доста добър учебен резултат върху подрастващото потомство, защото тъкмо сега, в същото време разделно, имаме потребност да си напомним положителните образци от историята ни, с цел да вървим напред “, разяснява Антония Рангелова.

Линкове:

Трите снаи

На седенка

Българка

С песните на Антония Рангелова

Източник: blife.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР