Дискомфортът от смяната на времето засяга всички хора, както и

...
Дискомфортът от смяната на времето засяга всички хора, както и
Коментари Харесай

Дискомфортът от смяната на времето минава за два-три дни

Дискомфортът от промяната на времето визира всички хора, както и домашните животни, само че човек се приспособява към смяната за два-три дни, изясни кардиологът доцент Сотир Марчев пред БНР.

" Ние сме едно недоспало общество, и когато увеличиш на едно такова общество съня с един час автоматизирано понижават инфарктите, инсултите и сърдечно-съдовите събития. Но въпреки това, постоянно тази промяна на часовника разконцентрира водачите и заради това злополуките в деня на промяната и в дните след нея зачестяват. Моят съвет е идващите дни, когато децата тръгнат на учебно заведение, да не ги оставяте сами на пътя ", разяснява доктор Марчев.

По думите му промяната на часовото време се отразява на всяка една клетка в човешкото тяло, защото те имат собствен личен биологичен часовник.

" Винаги с чиста душа популяризирам три неща - слънцето, сънят и физическата интензивност. Ние лекарите по принцип не предлагаме на хората да се тъпчат с витамини, само че витамин D, получен от слънцето, несъмнено е от полза”.

”Ако имате персонални проблеми не посягайте към антидепресантите, а увеличете физическата интензивност, престоят на слънце и съня. Слънцето лекува депресията. Слънцето, физическата интензивност и сънят са трите най-хубави доктори и са главните средства за справяне със напрежението и безпокойството ", добави доктор Марчев.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР