Дисидентът Николай Глушков бе открит от членове на семейството си

Дисидентът Николай Глушков бе открит от членове на семейството си ...

Британските медии извънредно: Враг на Путин е намерен мъртъв! Руски изгнаник и приятел на Березовски е открит бездиханен в дома си в Лондон.

Дисидентът Николай Глушков бе открит от членове на семейството си и приятели мъртъв в понеделник вечерта в Ню Мадлен в югозападната част на столицата. От полицията заявиха, че смъртта му е „необяснима“, но по-рано днес добавиха, че служителите на силите за контратероризъм ще се заемат с разследването, съобщава в. "Дейли Мейл".


По информация на руския вестник „Комерсант“., 68-годишният Глушков е бил намерен със следи от „обесване“ по врата си.  

68-годишният Глушков бе бизнесмен в Русия след падането на комунизма. В миналото бе близък съюзник на покойния руски олигарх, избягал във Великобритания, Борис Березовски. Березовски избяга от Москва, след като изпадна в немилост в очите на Путин.  

Glushkov was a close associate of Boris Berezovsky (right), who fell out with Vladmir Putin and fled Russia and was himself later found dead at his home in Berkshire

Новината за мистериозната кончина на Глушков бе съобщена на фона на ескалацията на напрежението между Лондон и Москва относно покушението с нервнопаралитичен агент срещу бившия офицер от ГРУ Сергей Скрипал. 

Според британската страна, именно Русия стои зад покушението. Руските власти категорично отричат да са замесени. 

Превод: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: blitz.bg