Discovery Channel търси отговори с “Пандемия: COVID-19“ на 5 април

...
Discovery Channel търси отговори с “Пандемия: COVID-19“ на 5 април
Коментари Харесай

“Пандемия: COVID-19“ и „COVID-19 - борба със супервируса“ по Discovery Channel

Discovery Channel търси отговори с “Пандемия: COVID-19 “ на 5 април от 21 часа и „ COVID-19 - битка със супервируса “ на 12 април от 21 часа по Discovery Channel.

Бързото разпространяване на COVID-19, нова форма на ковид, се трансформира в определящата световна рецесия на нашето време. Сякаш за една нощ вирусът промени всекидневието ни и метода, по който взаимодействаме в личните си общества.

Но по какъв начин стигнахме дотук? И какво може да научим от учените и специалистите? Discovery Channel показва два специфични документални кино лентата, търсещи отговори на въпросите, които всички си задаваме - “Пандемия: COVID-19 “ и „ COVID-19 - битка със супервируса “.

„ Пандемия: COVID-19 “

„ Пандемия: COVID-19 “, едночасов документален филм, дава изчерпателен взор върху пандемията от COVID-19, която мина през целия свят в неделя, 5 април от 21 часа по Discovery Channel.

Както мнозина са чували от новините, счита се, че COVID-19 е трансфериран от животни към хора на пазар в Ухан, Китай. Но по какъв начин става това? Експертите ще разяснят лекуването и предаването му, което в началото смущава лекари и учени, когато за пръв път са се сблъскали с болните пациенти. Документалният филм ще прегледа и по какъв начин в границите на седмици, COVID-19 се популяризира в Китай и отвън него, алармирайки здравни експерти и учени.

„ Пандемия: COVID-19 “ ще поведе феновете в борбата за преодоляване на пандемията с най-новите вести по отношение на по какъв начин американското държавно управление възнамерява да тества и лекува пациенти, както и да предотврати по-нататъшно разпространяване. Експертите ще разкрият за какво COVID-19 е неповторим, за какво светът е толкоз неопитен за него и какво можеше да бъде сторено друго, с цел да се овладее разпространяването му.

„ Пандемия: COVID-19 “ ще прегледа резултатите на фрапантните ограничения, протичащи се в Америка, защото институциите, учебните заведения и предприятията са затворени, с цел да предотвратят заразяването. Този своевременен документален филм ще хвърли просветление от тези, които водят битката за намиране на отговори както и евентуален лек.

„ Пандемия: COVID-19 “ е продуциран за Discovery Science от ITN. Изпълнителни продуценти на ITN са Иън Ръсел и Сара Джейн Коен, а продуцент е Ник Пауъл. Изпълнителен продуцент на каналите Discovery Channel и Discovery Science е Гретчен Айзъл.

„ COVID-19 - битка със супервируса “

На 12 април от 21 часа по Discovery Channel „ COVID-19 - битка със супервируса “ показва двете седмици преди едно от най-знаковите решения в историята на общественото опазване на здравето – всеобща карантина на 60 милиона души в инфектираната от вируса провинция Хубей.



Китай подхваща историческа стъпка, поставяйки цялостен град под карантина. 9 милиона души населяват централния град Ухан и заключването на целия град бе дръзка, въпреки и последна мярка за опит да се спре вирус, заплашващ освен Китай. Но и света. С невиждан достъп до затворения град Ухан и до лекарите, учените, доброволците и държавните чиновници на първа линия в тази борба за побеждаване на нов публичен зложелател, този документален филм демонстрира възходящото терзание в Китай в навечерието до блокирането, защото учените се надпреварват да схванат и овладеят вируса. В почтени изявленията на място откриваме историята вътре в града след блокирането: напрежението и напрежението, смелостта и ангажираността на хората от Ухан. И разбираме по какъв начин научените тук уроци могат да оказват помощ на останалия свят в борбата, която следва.

Подобно на емблематичния сериал Zero Hour („ Съдбоносен час “) на Discovery, действието се развива минута по минута, фокусирайки се освен върху самата карантина, само че и върху обособените моменти, които са я предшествали. Използвайки изявленията с основни играчи с възстановки, с цел да се покаже човешката драма, която доближава кулминационната точка си със затварянето на Ухан и Хубей.

Изпитайте от първа ръка какво ще отнеме на екип от Китай да пресее геноми, икономическо влияние, здравна подготвеност, старателна оценка на риска, спор на отзиви и бъдете на мястото на специалистите, лекарите, медицинските сестри, пациентите и доброволците на фона на началото на новото десетилетие през 21 век.

Много към този момент е написано поради всеобщото покритие на тематиката COVID-19. Сега е моментът да разкажем историята за това по какъв начин са били взети най-безпрецедентните решения за публичното опазване на здравето от тези, борещи се със самия супервирус.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР