Discord се отървава от четиризнаковите символи, добавени към потребителските имена,

...
Discord се отървава от четиризнаковите символи, добавени към потребителските имена,
Коментари Харесай

Discord ще застави всеки да избере ново потребителско име

Discord се отървава от четиризнаковите знаци, добавени към потребителските имена, и подтикна аудиторията на услугата да употребява нови идентификатори в системата.

Както е маркирано в блога на компанията, тази смяна ще принуди множеството консуматори да сменят имената си, защото Discord към този момент няма да има таг от четири числа, отличаващи един човек със същия псевдоним от различен. Вместо четирицифрен код, потребителите към този момент ще имат неповторимо буквено-цифрово име със знака “@ “ пред него.

Ще остане опцията да избирате неуникално име, което може да включва специфични знаци, шпации, емотикони и нелатински знаци, тъй че платформата е доста по-сходна с другите обществени мрежи като Twitter и Instagram, а това прави Discord по-малко наподобяваща на геймърска платформа, с което той стартира своя живот – със суфикси, сходни на тези, употребявани от услугите като Steam, Battle.net и Xbox.

За страдание този развой значи, че всеки в Discord ще би трябвало да избере ново потребителско име. Според компанията, за смяната на псевдонима, потребителят ще получи уведомление, а с приоритет при избора ще са тези, които са се записали по-рано.

От Discord споделят, че тагът в началото е пуснат с желанието да разреши на потребителите да избират всяко потребителско име, което желаят, само че в последна сметка става „ прекомерно комплицирано “, с цел да се помни и споделя с другари.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР