Дисбалансът в хормоналните нива е проблем, който засяга не само

...
Дисбалансът в хормоналните нива е проблем, който засяга не само
Коментари Харесай

Тези 5 билки ще ви помогнат да регулирате хормоните си

Дисбалансът в хормоналните равнища е проблем, който визира освен дамите.

Някои постоянно срещани билки оферират решение на казуса. Те също по този начин могат да се употребяват и за попречване на хормонални разстройства.
 С тези 3 национални предписания ще свалите бързо високото кръвно С тези 3 национални предписания ще свалите бързо високото кръвно
Има доста известни предписания и способи за понижаване на високото кръвно налягане. Хипертонията е един от най-често срещаните здравословн...

1. Листа от алена малина

Можете да си приготвите апетитен чай от богатите на хранителни субстанции малинови листа и да го употребявате за лекуване на маточни проблеми. В тях се съдържа обилие от витамин С и доста други витамини и минерали.

Освен това, действайки като натурален маточен тоник, листата на алената малина спомагат за възстановяване на плодовитостта при мъжете и дамите.

В националната медицина се употребяват и като средство за попречване на кръвоизливи и спонтанни аборти. Прилагат се и  при мъчителните менструални конвулсии, както и при значителни менструации.

Лекът се употребява за облекчение на гаденето, обвързвано с бременността, за стимулиране производството на кърма и за облекчение на болката по време на раждане.
 Какво се случва с тялото ни, в случай че дъвчем по две листа здравец дневно Какво се случва с тялото ни, в случай че дъвчем по две листа здравец дневно
Здравецът е едно от най-ароматните култивиран растения, които не изискват кой знае какви грижи. То има и редица потребни и лечебни...

2. Корен от мака

Древните перуанци от дълго време употребяват тази билка за лекуване на хормонален дисбаланс, неплодородие и ниско либидо.

Коренът от мака принадлежи към група адаптогенни билки, които могат да се приспособяват към всяко тяло и да възстановят оптималния хормонален баланс. С други думи, в случай че човешкото тяло създава прекалено много хормони, билката ще понижи производството им, като по този метод възстановява хормоналния баланс в тялото.

Същият резултат оказва и при незадоволително произвеждане на хормони. При тези условия маката ще усили производството на хормони и ще балансира равнищата им. 

Тази невероятна билка оказва подтикващ резултат върху хипоталамуса и хипофизната жлеза на ендокринната система. Тези по този начин наречени „ основни жлези “ управляват регулирането на всички хормони в тялото ни.
 Ако ви ухапе кърлеж, незабавно изпийте ТОВА Ако ви ухапе кърлеж, незабавно изпийте ТОВА
Сезонът на кърлежите е! Сигурно към този момент сте забелязали по какъв начин на множеството зелени площи биват сложени табели, които осведомят, че теренът е...

Въпреки че мaкa дава големи изгоди за здравето на дамите, тя е потребна и за мъжете. Билката се употребява за повишение на либидото и издръжливостта, откъдето идва и нейното име " естествена виагра ". 

3. Витекс

От хилядолетия тази билка се употребява за лекуване на хормонален дисбаланс. Нещо повече, тя е ефикасна при неплодородие, ендометриоза, признаци на менопаузата и попречване на импровизиран аборт през първия триместър на бременността.

Витекс контролира хипофизна жлеза, която управлява производството на хормони от други жлези в тялото.

4. Бял бодил
 Хормоните, съхраняващи младостта Хормоните, съхраняващи младостта
Съхраняването на младостта е цел на всяка жена, за постигането на която отделя от времето и бюджета си за козметични процедури или есте...

Белият бодил е отлично средство освен за контролиране на хормоните, само че и за лекуване на други здравословни проблеми.

Всъщност тази билка е една от най-хубавите билки за пречистване на черния дроб, който играе решаваща роля в хормоналния баланс. Възможно е да имате липса на прогестерон или остатък на естроген заради погрешно елиминиране на тези хормони през черния ви дроб.

5. Овесена плява

В допълнение към балансирането на хормоналните жлези, овесената плява оказва позитивен резултат върху стомаха, настроението, храносмилането, нервната и костната система. Това се реализира с помощта на високите равнища на магнезий, калций и силициев диоксид в овесена плява.

Тази билка оказва позитивен резултат върху кожата, косата, ноктите и здравето на сърцето. Тя се употребява още за намаление на холестерола и като натурален диуретик. Възможно е да я прилагате независимо или в композиция с други билки.
 5 признака, че страдате от хормонален дисбаланс 5 признака, че страдате от хормонален дисбаланс
Развитието на човешкото тяло значително зависи от функционалността на хормоните. Тези дребни сигнални молекули са виновни за нашето нас...

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР