Дирк Новицки ще бъде приет в Залата на славата на

...
Дирк Новицки ще бъде приет в Залата на славата на
Коментари Харесай

Дирк Новицки за приемането му в Залата на славата на НБА: Това се случва само един път в живота

Дирк Новицки ще бъде признат в Залата на славата на Националната баскетболна асоциация на Съединени американски щати и Канада идната събота.

Германецът, който е считан от мнозина за най-хубавия европейски баскетболист на всички времена, прекара цялата си кариера в отбора на Далас Маверикс, с който завоюва и единствената към този момент купа в клубната история през 2011 година. Германецът има и 14 участия в Мача на звездите, а през 2007 година бе избран за Най-полезен състезател в НБА.

" Ще бъда нервозен, само че също по този начин ще се опитам да се насладя на сцената, гледайки всички тези невероятни спортисти. Това се случва единствено един път в живота, тъй че се надявам да се кача там... тормозя се, до момента в който приказваме за това ", сподели германецът.

45-годишният Новицки, който приключи кариерата си преди пет години, игра 21 сезона в НБА. Той и фамилията му прекараха последните два месеца в Европа, само че е планувано да се върнат този уикенд в Далас, където баскетболистът ще има конференция във вторник, преди да отпътува за Спрингфийлд.

Новицки споделя, че даже когато е гледал мачовете на НБА в младостта си, отпред със своя кумир Майкъл Джордан, той не е имал визия за височината на " Нейсмит Мемориъл Хол ", тъй като известните немски спортисти нормално са част от спортове като футбол, тенис и моторни спортове.

" Тогава, когато пристигнах в НБА, научих какъв брой доста значи Залата на славата за всеки състезател, който влезе там, и съм гледал и слушал тонове речи през годините ", добави той.

През 2018-а, когато той посещава Зала на славата за първи път, се е почувствал " като малко дете в магазин за бонбони ", а същата вечер следи представянето на този клас, който включваше някогашните гардове на Маверикс Стив Неш и Джейсън Кид.

" Спомням си, че бях толкоз благополучен за тези двамата. Спомням си по какъв начин просто седях и попивах всичко това и слушах всичките речи. Сега съм толкоз благополучен, че в действителност не мога имам вяра, че в този момент пристигна моето време ", сподели германецът.

Новицки разгласи отдръпването си от баскетбола на 9 април 2019 година след последния домашен мач на Далас. Оттогава има улица, кръстена на него, и негова скулптура, издигната пред залата на отбора, а екипите му с номера 41 и 14 бяха извадени от приложимост надлежно от Маверикс и от немския народен тим.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР