Диригентът и директор на Софийската филхармония Найден Тодоров скочи на

...
Диригентът и директор на Софийската филхармония Найден Тодоров скочи на
Коментари Харесай

Скандалът с Криско и филхармонията се разраства! Освен остри критики, колеги на Левон Манукян се отрекоха от него заради рапъра

Диригентът и шеф на Софийската филхармония Найден Тодоров скочи на нашумелия в последните дни план сред Криско и разградската филхармония „ Проф. Димитър Ненов “, с диригент Левон Манукян, научи HotArena.

Събитието, което носи претенциозното заглавие „ Криско и Филхармонията. Трибют към българската музика “, съумя да предизвика огромна част от родните звезди, които оплюха концепцията, писа „ Телеграф “.

„ Нямам нищо срещу Криско. За всеки трен си има пасажери, за неговия, явно, пасажерите са доста. Много повече, в сравнение с множеството от нас биха признали. Имам обаче доста срещу понятието „ Филхармония “ да се употребява в такова комбиниране. Защото тази дума е знак на доста и разнообразни неща, само че нито едно от тях няма нищо общо с това, което Криско прави на сцената. Напротив, за мен това са по-скоро антоними “, написа Найден Тодоров, представен от trafficnews.bg.

Това, което видно е подразнило диригента, е неправилната приложимост на думата „ Филхармония “ и асоциацията със Софийската филхармония, която действително няма нищо общо с плана и не застава зад концепцията да се опитва по сходен метод.

Текстописецът и композитор Вида Пиронкова също разяснява идния театър. „ Днес сме обградени слухово с един ерзац, който е по-скоро долнопробност и няма нищо общо с музиката. Музиката е просвета, която в нейния идеален тип се трансформира в изкуство. Самата дума „ Филхармония “ произлиза от гръцкия език, както между другото и самата музика, и значи „ другари на хармонията “. Защото хармонията е всичко на този свят. Излезем ли от нея сме „ довиждане “. Та отвращавам си се аз и се чудя, като по какъв начин един рап реализатор със своята „ музика “ преднамерено поставям кавичките, която е дисхармонична в същността си и извънредно аморална в словото и посланието си, може да се съчетае със симфоничен оркестър. Че и диригент. Сблъсъкът на самите понятия е голям “, съобщи авторката на „ Гълъбо “.

Напомняме, че рапърът и диригентът Левон Манукян ще изпълнят известни песни от репертоара на Графа, Миро, Ъпсурт, Ку-ку бенд и други За спектакъла пръв проговори Манукян, само че откакто оповести плана си с Криско, получи остри рецензии, които може да си припомните ТУК.

Освен рецензии, диригентът се ожали: „ За един ден останах без съвсем 200 души във фейса? Тъкмо се чудих по какъв начин да освободя място, а то станало естествено… Жалко, разделих се с половината си сътрудници във фейсбук “.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР