Дирекция Вътрешна сигурност проверява 4 РПУ за престъпления, извършени от

...
Дирекция Вътрешна сигурност проверява 4 РПУ за престъпления, извършени от
Коментари Харесай

Група полицаи рекетирали собственици на заведения в Лозенец

Дирекция " Вътрешна сигурност " ревизира 4 РПУ за закононарушения, осъществени от чиновници на Министерство на вътрешните работи.

Зам.-главният прокурор Иван Гешев изясни на брифинг, че следствието е за проведена незаконна група от служители на реда, занимаващи се с рекет. Служителите на реда са претендирали месечна такса успокоение от дребни притежатели на заведения в региона на 4 РПУ.

" Хората, които би трябвало да пазят законността, реализират активност, против която би трябвало да се борят ", съобщи Гешев.

Задържани са петима души все още от Сектор Икономическа полиция, като измежду арестуваните е и чиновник на управителен пост. Все още не им е повдигнато обвиняване.

Различни са били желаните суми, като са се водили договаряния за уточняването им, добави основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов за схемата.

Очаква се повече информация по случая от Специализираната прокуратура.

Гешев разяснява и повдигнатото обвиняване на Елена Йончева за пране на пари. Според него помощникът й е в кръга на доближените до Цветан Василев, който се занимава с регистрация на всевъзможни търговски сдружения.

Предстои другата седмица към обвиняването да има привлечени още няколко души, само че Иванов не посочи тъкмо какъв брой са и кои са.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР