Дирекция Български документи за самоличност /БДС/, считано от 1 декември,

...
Дирекция Български документи за самоличност /БДС/, считано от 1 декември,
Коментари Харесай

Звената за документи към Столичната дирекция са с ново работно време

Дирекция " Български документи за идентичност " /БДС/, считано от 1 декември, вкарва смяна в работното време на звената си към Столичната дирекция на вътрешните работи и дирекцията, осъществяващи административно обслужване на жителите - банкет на заявки за издаване на български персонални документи, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

В делничните дни звената на БДС в районните ръководства в София ще работят от 8.00 часа до 17.45 часа без обедна отмора, с единично спиране на работа за стерилизация с оглед съблюдаване на противоепидемичните ограничения. В съботни дни - по график, две дежурни звена от 08.30 до 14.30 ч..

Отделът на БДС-СДВР, който се намира на бул. " Княгиня Мария Луиза " 48 ще работи в делнични дни от 08.30 ч. до 17.30 ч., с банкет на заявки за издаване на персонални карти и паспорти с такса за експресна услуга. Единично спиране на работата ще има от 13.00 часа до 13.30 часа за стерилизация. Всички съботни дни отделът ще работи от 08.30 до 14.30 часа, с банкет на заявки за издаване на персонални карти и паспорти с такса за експресна и елементарна услуга.

Дирекция " Български документи за идентичност " в делничните дни ще работи от 08.30 часа до 17.30 часа, като ще има единично спиране на работата от 13.00 ч. до 13.30 ч. за стерилизация.

От Министерство на вътрешните работи припомнят, че заявки за издаване на български персонални документи може да се подават и преди приключване периода на годност на притежаваните документи. За облекчение, жителите могат да подават заявки за персонална карта и/или паспорт във всяко районно ръководство, звено " Български документи за идентичност ", на територията на регионалната дирекция на вътрешните работи по непрекъснат адрес. В рамките на работното време на съответните звена, жителите могат да създадат избор на по-удобно или желано от тях звено БДС на територията на региона по непрекъснатия им адрес. Съответно, готовите документи се получават в същото звено, където е подадено заявката.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР