Директорката на училище е била бита и гонена от учителки

...
Директорката на училище е била бита и гонена от учителки
Коментари Харесай

Срам! Учителки биха директорка в София пред погледа на 1000 ученици 



Директорката на учебно заведение е била бита и гонена от учителки от друго школо пред удивените погледи на възпитаниците им. Сцената на парадокса се разиграла в постройката на 142 ОУ „ Веселин Ханчев “ и 203 ПЕГ " Свети Методий " в столичния регион " Красно село ", които не съумяват да си поделят общинската благосъстоятелност.

За срамния случай заяви общинският консултант Грета Стефанова на съвещанието на комисията по обучение и просвета към СОС. Тя изиска от сътрудниците си да вземат отношение по случая и да спомагат за разрешаване на спора сред двете враждуващи страни, с цел да не стават учениците и различен път очевидци на сходни сценки.

Според Стефанова, представена от уеб страницата Столица. бг, " сред 800 и 1000 деца са гледали този цирк ". Не излиза наяве обаче коя е потърпевшата директорка, както и кои учители са взели участие в побоя.

" И това е в центъра на София. Трудното взаимно общуване на двете учебни заведения (в една сграда) е проблем, който остава неуреден от години ", добави общинският консултант.

Шефът на дирекция " Образование " в Столичната община Мария Минчева удостовери, че има проблем сред шефовете на двете общински учебни заведения.

" Дирекцията води дейна преписка както с шефовете, по този начин и с районната администрация за изясняване на нещата. От Столичната община са дали инструкции, само че сред двете директорки има изострен персонален спор и не може да се реализира консенсус ", изясни тя генезиса на казуса.

По думите на Минчева такива двойки учебни заведения в една постройка има и в други региони на София, само че казусът в " Красно село " е единствен. Проведени са доста срещи, като импровизирано кметът на региона Росина Станиславова е съобщила в писмо, че ще поддържа сливането на двете учебни заведения, добави още Минчева.

Ако това предложение бъде признато, учебните заведения ще се обединят с нов номер и ще бъде назначен нов шеф. Според Минчева обаче това не е най-хубавото решение.

" В доста от учебните заведения, които употребяват една и съща постройка има проблеми, само че те се вземат решение с разговор, подпомагане от районната администрация и градивно държание, до момента в който в " Красно село " водят война ", съобщи общинският консултант Деян Стаматов, който също е шеф на учебно заведение.

От комисията по обучение и просвета взеха решение да се срещнат по-подробно с проблема, с цел да намерят корените на спора и да вземат най-оптималното решение за учениците и от двете образователни заведения.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР