Директорката на Националния център за разузнаване на Испания Пас Естебан

...
Директорката на Националния център за разузнаване на Испания Пас Естебан
Коментари Харесай

Уволниха шефката на испанското разузнаване

Директорката на Националния център за разузнаване на Испания Пас Естебан беше уволнена от държавното управление, откакто се разкри, че испански длъжностни лица са били шпионирани със софтуера " Пегас ", предадоха международните организации, като се позоваха на испански медии, измежду които организация ЕФЕ и в. " Паис ".

Миналата седмица Естебан призна на закрито съвещание на парламентарна комисия, че ръководената от нея работа законно е хакнала телефоните на няколко каталунски сепаратисти, откакто е получила правосъдно позволение за това. Разузнавателната организация също така е обект на деликатно наблюдаване поради неотдавнашните разкрития, направени от държавното управление, че мобилните телефони на министър-председателя Педро Санчес и министърката на защитата Маргарита Роблес също са били " инфектирани " с шпионския програмен продукт " Пегас " от " външна " мощ, показва Асошиейтед прес, съобщи Българска телеграфна агенция.

Миналия месец канадската организация за отбрана на правата в цифровата сфера " Ситизън лаб " съобщи, че " Пегас " е бил употребен против повече от 60 души, свързани с каталунското сепаратистко придвижване, отбелязва Ройтерс.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР