Директорката на ДГ „Мир” е уволнена, пише „Марица”. Светлана Джаникян

...
Директорката на ДГ „Мир” е уволнена, пише „Марица”. Светлана Джаникян
Коментари Харесай

Тежки проблеми застигнаха шефката на скандална пловдивска забавачка

Директорката на ДГ „ Мир” е уволнена, написа „ Марица”. Светлана Джаникян е освободена със заповед на кмета, която е връчена през днешния ден и влиза в действие на следващия ден.

До освобождението на Джаникян се стига след повече от три месеца разтърсвания в образователното заведение.

Конфликтите започнаха в края на октомври и първите дни на ноември след тъжба от родители, че 5-годишният им наследник е редовно наказван да седи на стол, да не закусва и да мие тоалетните.

Голям скандал в пловдивска забавачка: Заставиха 5-годишно да...

На родителска среща за изясняване на позициите се стигна до обиди и закани сред директорката и екипа в наличието на родителите. Тя излезе в болнични, фамилиите заляха институциите с тъжби и желаеха оставката й.

Проверка на общината откри, че има пропуски в работата и на директорката, и на педагозите. И предложи незабавни ограничения за възстановяване на разговора и психоклимата.

След завръщането на Джаникян на работа на 6 януари обаче не се реализира помиряване със фамилиите. Самата тя твърди, че се е извинила на педагозите и те от своя страна са й се извинили, като дружно са взели решение за нов метод в общуването посред им.

Родителите обаче показаха подозрение до каква степен това ще има резултат и обявиха позицията си на сесия на Общинския съвет, като бяха изслушани персонално от кмета Здравко Димитров, зам.-кмета Стефан Стоянов, шефката на общинския отдел „ Образование” Донка Щилянова, ръководителя на Комисията по обучение в локалния парламент Едуард Сарафян.

Днес майки и бащи се срещнаха и с регионалния шеф Дани Каназирева.

Междувременно градоначалникът е подписал заповед за уволняване, вместо първичното желание за административно наказване - забележка.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР