Директорката на детска градина Радост е в болница със счупен

...
Директорката на детска градина Радост е в болница със счупен
Коментари Харесай

Директорка на детска градина е със счупен таз след удар от родител

Директорката на детска градина " Радост " е в болница със строшен таз след конфликт с родител. Бащата Красимир Вучков пък твърди, че детето му е удряно. Той е с повдигнато обвиняване за нанасяне на междинна телесна щета. Ако бъде приет за отговорен го грози отнемане то независимост от 2 до 10 години, изясни наблюдаващият прокурор Стоянова.

Случаят е от предишния вторник следобяд. 43-годишният Вучков блъснал Тодорка Хърсева в лицето на входа на образователното заведение. Жената паднала на земята, при което си счупила тазобедрена става и кост на левия крайник. По неотложност тежко потърпевшата била откарана в София в " Пирогов ". Оперирана е и към този момент се усеща добре. Бащата е бил арестуван за 24 часа, след което му е повдигнато обвиняване. 

Вероятната причина за бруталната постъпка е преживелица отпреди десетина дни. В няколко групи в обществената мрежа Facebook бащата беше качил клипче, в което се караше с работещи в детското заведение. На видеото той крещеше на служителки и настояваше да пристигна директорката. В коментар в поста си беше написал, че детето му било ударено, паднало на земята и от стрес се изпуснало в гащите. Дрехите на 3-годишния му наследник били скрити, с цел да бъдат изчистени и прикрити следите.

По време на абсурда в детската градина била извикана полиция, която да го усмири. След случая Вучков спрял да пуска детето си на детска градина и на собствен ред подал сигнал и до прокуратурата. След това е последвала разправията с директорката. 

Обяснението за случая на Красимир Вучков е, че дамата паднала сама, заяви Нова телевизия. " Аз бях клекнал на равнището на детето си, тя се опита да затвори вратата през крайници ми. Дърпайки вратата назад, виждам, че тя полита и пада. Чух, че споделя: " Ей това ти е най-голямата неточност ", споделя родителят. Той има подозрение, че счупването не е действително, тъй като видял, че дамата се изправила.

Община Свиленград е назначила комисия, която да ревизира имало ли е принуждение над детето в ДГ " Радост ". Според кмета Анастас Карчев комисията не е открила нередности. Той добави, че директорката се възвръща, само че към момента се намира в болница " Пирогов ".

Златка Иванова работи в детската градина и е станала очевидец на конфликта. По думите й, откакто детето не участвало в градината в продължение на 15 дни, бащата пристигнал и питал кой е инжектирал детето му. Директорката се пробвала да изясни, че сходни операции се правят единствено от персоналните лекари на децата, а той нанесъл удар с лявата ръка върху дясната страна на лицето на директорката Хърсева, твърди още Иванова. В разследване на удара, дамата счупила тазобедрената си става.

 

 

 

 
 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР