Директорите, разпуснали ученици заради бомбени заплахи днес, са в нарушение. Това

...
Директорите, разпуснали ученици заради бомбени заплахи днес, са в нарушение. Това
Коментари Харесай

Директорите виновни, че пуснали децата

Директорите, разпуснали възпитаници поради бомбени закани през днешния ден, са в нарушаване. Това съобщи основният секретар на Министерството на вътрешните работи Петър Тодоров.

„ От 31 март, според заповед на министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев, има въведена нова процедура за реакция при такива заплашителни имейли. Съгласно нея решение се взима от Министерство на вътрешните работи, а не от шефовете на учебните заведения “, разясни Тодоров.

„ Още сутринта, при приемането на имейла, дадох предписание да не се стопират образователните занятия, защото самото известие беше оценено и се реши, че няма някаква заплаха. Впоследствие, в случай че в нарушаване на разпреденото и маркираното в процедурата, шефовете на учебните заведения спрат своеволно образователните занятия, ще им бъде търсена административна отговорност за несъблюдение на полицейско предписание ”, сподели още основният секретар на Министерство на вътрешните работи.

Тодоров е разпоредил до края на деня всички шефове да бъдат осведомени още веднъж с процедурата и да се подпишат под нея.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР