Директорите на училища, които спрат учебния процес заради бомбените заплахи,

...
Директорите на училища, които спрат учебния процес заради бомбените заплахи,
Коментари Харесай

МВР ще търси отговорност на директорите, разпуснали учениците след бомбените заплахи

Директорите на учебни заведения, които спрат образователния развой поради бомбените закани, са в нарушаване. Това съобщи основният секретар на Министерството на вътрешните работи основен комисар Петър Тодоров.

" Ще бъде търсена административна отговорност за несъблюдение на полицейско предписание на шефовете, които своеволно са решили да прекратят образователния развой, посочи той.

" От петък(31 март), според заповед на министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев, има въведена нова процедура за реакция при такива заплашителни имейли. Съгласно нея - решение се взима от Министерство на вътрешните работи, а не от шефовете на учебните заведения ", добави той.

От думите му стана ясно, че през днешния ден прекъсването на образователни занятия е в нарушаване на тази процедура.

" При приемане на заплашителното известие дадох предписание да не се преустановяват образователните занятия, тъй като имейлът беше оценен и стана ясно, че няма съображение за някаква заплаха. В следствие, в случай че в нарушаване на разпореденото, шефовете спрат своеволно образователните занятия ще им бъде търсена административна отговорност за несъблюдение на полицейско предписание ", сподели Тодоров.

Главният секретар е наредил до края на деня всички шефове да бъдат осведомени с тази процедура.

Припомняме, че през днешния ден шефове на седем столични учебни заведения още веднъж получиха закани за сложени бомби.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР