Директорите на училища да не приемат спонсорства, подаръци, участия в

...
Директорите на училища да не приемат спонсорства, подаръци, участия в
Коментари Харесай

МОН предупредило учителите да не вземат подаръци от издателите на учебници

Директорите на учебни заведения да не одобряват спонсорства, дарове, участия в семинари от издателства на учебници и образователни пособия. Това е предизвестил министърът на образованието Красимир Вълчев с писмо до ръководителите на просветителните институции. Според него в противоположен случай се изкривява процедурата по желание на учебници на учебно равнище.

Това сподели министърът по време на парламентарния надзор в петък.

Министерството на образованието и науката (МОН) утвърждава учебниците по даден предмет, само че всеки преподавател преценя по кой тъкмо учебник да преподава. Вълчев разяснява, че е " факт, че едни издателства имат доста по-голям % на покритие - на обсег на учениците и на паралелките, в сравнение с други ". Според него обаче процедурата няма да е по-обективна, в случай че Министерството на образованието и науката избира единствено по един учебник за даден предмет и всички деца учат по него.

Вълчев напомни, че министерството обмисля дебелите учебници да бъдат разграничени на две елементи, с цел да не тежат в раниците на учениците. Той напомни, че с цел да станат по-леки чантите на децата се дава опция на издателствата да вършат учебниците двуцветни или черно-бели, с цел да може да се отпечатват на по-тънка и лека хартия.
Предизвикателство са образователните стратегии и качеството на учебниците, сподели министърът.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР