Директорите на горските и ловни стопанства на територията на СИДП

...
Директорите на горските и ловни стопанства на територията на СИДП
Коментари Харесай

Директорите на горските и ловни стопанства от СИДП продължават срещите с кметовете на населени места

Директорите на горските и ловни стопанства на територията на СИДП не престават срещите с кметовете на обитаеми места, с цел да може по-бързо да бъдат направени описи на искащите да получат дърва за огрев за отоплителен сезон 2022/2023.

Това стана ясно по време на събиране на шефовете на териториални поделения от областите Търговище и Шумен с управлението на предприятието и членовете на УС. От стопанствата регистрират, че до в този момент са получени нищожен брой описи и самостоятелни поръчки, които са задоволени незабавно. В момента всички поделения разполагат с дърва за огрев и от управлението на предприятието приканват хората да не чакат есента, а в този момент да заявят нужните им количества. Според шефовете на стопанствата доста от хората, които се топлят с дърва по селата са с ниски приходи и чакат да получат ваучерите си от обществените служби. За страдание средствата се изплащат през септември, а по това време стартират да се завръщат и работещите в страни от Европейски Съюз, което води до струпване на доста поръчки и удовлетворяването им  в период е мъчно. Ръководителите на поделенията показаха още, че поради повишаването на газта се усилват семействата, които още веднъж избират да се отопляват с дърва.

Председателят на УС на СИДП Веселин Пенчев посъветва хората от Североизтока да си набират дърва в този момент, а не да чакат първите студени дни. Той изясни, че цената на която се оферират дървата за огрев от стопанствата и тази в складовете по член 206 от ЗГ ще бъде една и съща и няма за какво да се чака откриването на складовете. Към момента пространствения кубик в 18 подразделения на предприятието е приблизително 55 лв. без Данък добавена стойност от краткотраен склад в гората, а наетият превоз е 25-27 лева на тримерен кубик без Данък добавена стойност.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР