Директори от нефтена компания Лукойл са в България, като предстои

...
Директори от нефтена компания Лукойл са в България, като предстои
Коментари Харесай

Директори на руския Лукойл са в България за среща с Румен Радев

Директори от нефтена компания " Лукойл " са в България, като следва да се срещнат с президента Румен Радев.

Анонсът за идните диалози на " Дондуков " 2 беше оповестен в 12:10 ч., с по-малко от час предупреждение преди планувания час за среща с " представители на управлението на енергийната компания „ Лукойл “, без да се оповестяват имена.

Радев счита да разисква " опциите за ограничение на инфлацията и за развиването на предвидима икономическа среда в страната ".

Серщата е планувана за 13 ч. в постройката на президентството.

Няколко часа по-рано автомобилът на съветския дипломат Елеонора Митрофанова беше засечен пред централата на " Лукойл България " в София.

От компанията досега не са съобщавали каквито и да е елементи към пристигналата делегация и плануваните диалози с държавни институции в България.



Руският " Лукойл " смени управлението си през април 2022 година, откакто дългогодишният им президент Вагит Алекперов се отдръпна поради попадането под наказания поради войната против Украйна.

Новият президент на компанията е Вадим Воробьов, който също работи в " Лукойл " от две десетилетия насам.

Само преди седмица ръководителят на Съвета на шефовете на " Лукойл " Равил Маганов почина при хипотетично " рухване от прозореца " на болница в Москва, в която се е лекувал от сърдечно заболяване.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР