Директори на училища от цялата страна настояват за яснота как

...
Директори на училища от цялата страна настояват за яснота как
Коментари Харесай

Училищни директори: В тотална неизвестност сме как ще започне вторият учебен срок

Директори на учебни заведения от цялата страна упорстват за изясненост по какъв начин ще стартира вторият образователен период в понеделник, 7 февруари - присъствено, онлайн или под друга форма. В момента учениците са в междусрочна почивка, която продължава до края на седмицата.

Училищни шефове са в тотална неопределеност по какъв начин ще стартира вторият образователен период в понеделник и по тази причина упорстват виновните по тематиката институции да излязат с ясно решение по въпроса, с цел да може учебни заведения, родители и възпитаници да имат време за подготовка, а не да се чака последният миг.

Диян Стаматов, шеф на 119-о учебно заведение в София и ръководител на Съюза на работодателите в системата на националната култура, съобщи пред БНР: "За мен през днешния ден е денят, в който би трябвало да бъде оповестено, с цел да има време за организация и вероятно заместване на учители там, където е належащо. Всеки ден оттук насетне води след себе си напрежение в фамилиите, в системата и това напрежение просто може да бъде спестено ".

В средите на учебните шефове мненията по какъв начин би трябвало да стартира вторият образователен период са разнообразни. "Има сътрудници, които са на мнение, че не би трябвало да продължаваме идната седмица присъствено, без значение от стадия. Други са на позиция 1-ви и 4-ти клас да са присъствено, а ротацията да бъде за 5-ти - 12-ти. Има сътрудници, които са още по-оптимистични и настояват, че не би трябвало да има никакво продължение в ОРЕС ", добави Диян Стаматов.

Вторият образователен период ще стартира присъствено или онлайн според от инструкциите на здравните управляващи, разясниха по тематиката преди дни от просветното министерство.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР