Директорът в оставка на врачанската болница д-р Орлин Цветков поиска

...
Директорът в оставка на врачанската болница д-р Орлин Цветков поиска
Коментари Харесай

Директорът на болницата във Враца поиска 2,7 млн. лв. субсидия от държавата

Директорът в оставка на врачанската болница доктор Орлин Цветков изиска оздравителна дотация от страната, с цел да може болничното заведение да продължи да действа. 

Вчера медици от болничното заведение излязоха на митинг поради забавени заплати и заплашиха до дни да подадат групова оставка. Директорът на болничното заведение пък подаде оставка малко преди този момент. 

Дълговете на болничното заведение са в размер на към 14 млн. лв.. 

По думите на доктор Цветков изчисленията демонстрират, че дотация от 2,7 млн. лв. ще може да резервира болничното заведение. 

" Тя ще изравни старите две заплати, които не сме дали, и ще подсигурява идващите две, през които още веднъж да се вдигнат запорите и да може да се предоговори с компаниите, с цел да се се изтегли заем и болничното заведение да може да действа ", съобщи Цветков пред БНР.

Врачанската болница не е най-обикновена многопрофилна болница, записана по търговски закон. В това сдружение са ситуирани ТЕЛК-овете, има и отделения по правосъдна медицина, които действително всекидневно работят с Министерството на вътрешните работи. Болницата във Враца е база за образование на колежа, където се образоват медицински сестри и акушерки. Отделно е база за образование на лекари, които са избрали да продължат своя трудов път в България и да специализират във Враца, сподели той.

По думите му един от най-големите проблеми е огромният брой неосигурени пациенти, по тази причина болничното заведение се нуждае от помощта на страната. 

Най-тежките години за лечебното заведение са били годините 2015-2016. Няколко са аргументите за струпване на задълженията. След преструктурирането трябваше да се платят компенсации на всичките тези хора. Ние кандидатствахме за заем, за който не бяхме подкрепени от страната, само че има наказателни лихви и правосъдни такси за отговорностите, които болничното заведение единствено за себе си е в неспособност да изплаща. Това лечебно заведение мъчно ще действа без помощ от страната, сподели доктор Орлин Цветков.

Медиците в болничното заведение са решени до петък да подадат групова оставка, в случай че болничното заведение не получи поддръжка от страната. 

Д-р Цветков към този момент беше на среща в здравното министерство. По думите му предстоят и нови диалози. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР