Директорът увери, че това е част о програма за приобщаване

...
Директорът увери, че това е част о програма за приобщаване
Коментари Харесай

Провокация ли бе турския танц на деца от градина в Момчилград ?

Директорът увери, че това е част о стратегия за приобщаване на децата от малцинствата
Клип, на който се вижда по какъв начин деца от детска градина „ Щастливо детство " в Момчилград танцуват на фона на турска музика, провокира същински скандал.

Той стигна и до политическите среди. Сигналът за случилото се по време на пролетно празненство бил подаден до Вътрешна македонска революционна организация от човек, поискал да остане неизвестен.

Пред камерата на „ Здравей, България " шефът на градината Виолета Джарова изясни, че въпросният танц е показан в осъществяване на програмата за интеграция на малцинствата.

„ Това е презрян конфликт сред политическите сили. Вътрешна македонска революционна организация се опита да си прави PR на гърба на детската градина, което докара до голям стрес у деца и родители ", съобщи Джарова, която е отпред на заведението от 20 години насам.

Тя акцентира, че „ Щастливо детство " развива план, една от дейностите в който е в допълнение образование по български език.

В детската градина нито учителите, нито обслужващият личен състав приказват на турски. Само деца поддържат връзка по този начин между тях, тъй като за повече от тях този език е майчин, обясниха още от управлението на „ Щастливо детство ".

Педагозите подчертаха, че тържеството, което провокира скандал, е почнало с хоро и е приключило с българска ария.

„ Всичко това няма да стане мотив за смяна на метода, по който работим ", увери шефът.



Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР