Директорът на завод Стомана“ се закани да съди Софийска вода“

...
Директорът на завод Стомана“ се закани да съди Софийска вода“
Коментари Харесай

Шефът на пернишкия завод „Стомана“ се закани да съди „Софийска вода“ за неверни данни

Директорът на цех „ Стомана “ се закани да съди „ Софийска вода “ поради погрешни данни в отчет, в който се твърди, че при завода се изливат 290 литра на секунда вода от язовир „ Студена “.

„ Целият отток на бент. „ Студена “ е 350 л/сек. преди режима. Ако 290 литра се изливат в „ Стомана “, то водата няма да стига до града. Това излиза от отчета на „ Софийска вода “. Ние сме ги предизвестили, те не реагираха и ще ги съдим “. Това разгласи в ефира на bTVдиректорът на „ Стомана Индъстри “ Константин Стаменов.

По думите му, от началото на ноември предприятието е спряло да употребява вода от язовир „ Студена “ и изрично отхвърли да е имало нерагламентирано отклонение на води.

„ Консумацията на вода на предприятието е понижена преди 15-20 години. Ние инвестирахме 20 милиона във водния цикъл и потреблението на завода падна. Тя сега е 2% от потреблението на града преди режима “, разясни шефът на „ Стомана “.

Той разгласи още, че заводът употребява вода за промишлени потребности, тъй като тя не минава през пречиствателна станция.

„ Когато стана ясно, че следва режим на водата, помолихме да бъде понижен дебитът към нас. Имахме терзания още през лятото, че ще се стигне до режим. Не сме подавали сигнал, тъй като това е отговорност на ВиК - Перник. Всеки месец ние подаваме заявление какви количества ще са нужни за предприятието, като

нормално дебитът е над този, който ни е нужен. Разрешението за това се подписва от министъра на околната среда “, разяснява още Константин Стаменов. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР