Директорът на Югозападното държавно предприятие инж. Дамян Дамянов в понеделник

...
Директорът на Югозападното държавно предприятие инж. Дамян Дамянов в понеделник
Коментари Харесай

Проверяват кой строи на АМ Струма в Кресненското дефиле

Директорът на Югозападното държавно дружество инж. Дамян Дамянов в понеделник назначени теренна и документална инспекция в региона на " Държавно горско стопанство Кресна ". Поводът е ефирен репортаж, в който се оповестява за осъществяване на действия в държавни горски територии, стопанисвани от териториалното отделение на ЮЗДП. Инспекцията е взаимно с представители на РДГ Благоевград, а резултатите ще станат ясни във вторник.

Според bTV " строителни машини фантоми стартират работа по магистрална права за стотици милиони, месеци преди изобщо да е определен изпълнителят на скъпия план ".

Лот 3.2 на Автомагистрала " Струма ", който би трябвало да минава през Кресненското дефиле към момента не е почнал да се строи, тъй като процедурите по желание на реализатор не са завършили. Платното за придвижване в посока към Гърция ще е по настоящия основен път, а придвижването към София ще става по източно трасе, което занапред ще се строи, с цел да се понижи нездравословното въздействие върху предпазената територия в Кресненското дефиле.

АПИ разгласи социална поръчка за правене на механически план и строителството на платното към София през август м.г., а цената на поръчката е 430 млн. лева

Още няма определен реализатор, само че неправителствената организация " Антикорупционен фонд " е получила фотоси, на които се виждало по какъв начин работят тежки машини за отвесен сондаж, заяви малкия екран.

Теренът е държавен горски фонд и по тази причина ЮЗДП стартира инспекция.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР