Директорът на Вътрешна сигурност в МВР Георги Георгиев е отстранен

...
Директорът на Вътрешна сигурност в МВР Георги Георгиев е отстранен
Коментари Харесай

Отстраниха от длъжност директора на „Вътрешна сигурност” в МВР

Директорът на „ Вътрешна сигурност ” в Министерство на вътрешните работи Георги Георгиев е отхвърлен от служба, заяви NOVA.

Срещу него е формирано дисциплинарно произвеждане.

Вчерашната акция в ГДБОП и ареста на чиновници поради съветски шпионаж не е ръководена от него. В края на предходната седмица вътрешният министър Калин Стоянов насочи съществени рецензии към звено " Вътрешна сигурност " поради хванати с рушвет четирима пътни служители на реда. Това се случи след сигнал на водач.
От ведомството отхвърлят все още повече информация за това какви са аргументите за решението на Стоянов.
Преди два дни обаче министърът на вътрешните работи съобщи пред публицисти, че има леки забележки към дирекция " Вътрешна сигурност.
" Не бива да реагираме единствено и само, когато има подаден сигнал от жител ", сподели министърът. Стоянов акцентира, че работата на дирекцията е най-вече оперативна и следва да имат нужната оперативна информация и сами да доближават до такива случаи, без да е належащо да има потърпевш жител, който да подаде сигнал.
Те би трябвало да проработят доста интензивно в тази посока, безапелационен бе Калин Стоянов.
Георги Георгиев бе назначен за шеф на дирекция " Вътрешна сигурност " на Министерство на вътрешните работи през 2021 година, когато отпред на силовото ведомство бе Бойко Рашков.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР